Atatürk'e 'Laikliği getiren köpek' demişti: Erzurumlu dönerci Mustafa Atmaca tutuklandı

Atatürk'e 'Laikliği getiren köpek' demişti: Erzurumlu dönerci Mustafa Atmaca tutuklandı
Gazeteci İsmail Saymaz, Atatürk'e yönelik olarak "Laikliği getiren köpek" ifadelerini kullanan Erzurumlu dönerci Hacı Mustafa Atmaca'nın tutuklandığını ifade etti.Saymaz X hesabından "Atatürk’e hakaret eden Erzurumlu dönerci...

Gazeteci İsmail Saymaz, Atatürk'e yönelik olarak "Laikliği getiren köpek" ifadelerini kullanan Erzurumlu dönerci Hacı Mustafa Atmaca'nın tutuklandığını ifade etti.

Saymaz X hesabından "Atatürk’e hakaret eden Erzurumlu dönerci Hacı Mustafa Atmaca tutuklandı." dedi.

Erzurum'da faaliyet gösteren dönerci dükkanın sahibi olan Mustafa Atmaca, 'Hacı'nın yağ akımı' adı altında ‘Tiktok’ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı. Mustafa Atmaca, tartışma sırasında "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadesini kullandı. Atmaca’ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki gösterdi.

Bunun üzerine Mustafa Atmaca, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Atmaca'nın gözaltından sonra tutuklandığı öğrenildi.

Açıklama yapmıştı

Gözaltına alındıktan sonra Mustafa Atmaca sözlerine ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

" Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı. Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır."

TIKLAYIN- Atatürk’e ‘Laikliği getiren köpek’ diyen ünlü dönerci Mustafa Atmaca, gözaltına alındı