ATEŞKES KAĞIT ÜZERİNDE Mİ KALACAK

ATEŞKES KAĞIT ÜZERİNDE Mİ KALACAK
Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan şiddetli çatışmalar devam ederken, Moskova'da masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etti. Ateşkesin dün saat 12.00 itibarıyla...

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan şiddetli çatışmalar devam ederken, Moskova'da masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etti. Ateşkesin dün saat 12.00 itibarıyla başlaması öngörülüyordu ama yer yer devam eden çatışmalar nedeniyle iki taraf da ateşkese uyulmadığı gerekçesiyle birbirlerini suçladı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında statüsü uyuşmazlık konusu olan Dağlık Karabağ bölgesinde, 27 Eylül'de başlayan şiddetli çatışmalar devam ederken, çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.