Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları'na ödül: Sporcu başına 150 Cumhuriyet Altını verilecek

Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları'na ödül: Sporcu başına 150 Cumhuriyet Altını verilecek
Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’na devletten sporcu başına 150 Cumhuriyet Altını ödül verilecek. Başantrenör Daiela Santralli ise 30 Cumhuriyet Altını alacak.Finalde Sırbistan'ı yenerek namağlup Avrupa Şampiyonu olan...

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’na devletten sporcu başına 150 Cumhuriyet Altını ödül verilecek. Başantrenör Daiela Santralli ise 30 Cumhuriyet Altını alacak.

Finalde Sırbistan'ı yenerek namağlup Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın devletten alacağı ödül belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Spor Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda Filenin Sultanları’na sporcu başı 150 Cumhuriyet Altını ödül verecek.

Millilerin şampiyonluktan dolayı turnuvayı düzenleyen Avrupa Voleybol Federasyonu’nun vereceği 500 bin Euro ise Türkiye Voleybol Federasyonu’na(TVF) aktarılıyor.

Daniele Santarelli ise 30 Cumhuriyet altını alacak

Yönetmeliğe göre bir sporcuya verilecek ödülün en fazla yüzde 40 oranında antrenörlere verilecek. Bunun yarısı baş antrenöre kalanı ise diğer antrenörlere eşit olarak dağıtılacak. Buna göre koç Daniela Santarelli, 30 Cumhuriyet Altını başarı ödülü alacak. Bu da yaklaşık 330 bin TL olacak. 330 bin lira da yardımcılarına eşit paylaştırılacak. Oyuncu ve teknik heyete toplam 2160 Cumhuriyet Altını karşılığında 23 milyon 760 bin lira ödül verilmiş olunacak.