Ayhan Bora Kaplan'ın adamının üzerinden çıkan ruhsatsız silah, polis merkezinde suç aleti vasfı olmaktan çıkartılmış

Ayhan Bora Kaplan'ın adamının üzerinden çıkan ruhsatsız silah, polis merkezinde suç aleti vasfı olmaktan çıkartılmış
Ayhan Bora Kaplan'ın adamı Muhammed Kaplan'ın yakalattığı ruhsatsız tabanca, polis karakolunda "suç aleti vasfı" olmaktan çıkartılmış.Tolga Şardan'ın T24'te yayımlanan yazısına göre olaylar şu şekilde gelişti:Ayhan Bora...

Ayhan Bora Kaplan'ın adamı Muhammed Kaplan'ın yakalattığı ruhsatsız tabanca, polis karakolunda "suç aleti vasfı" olmaktan çıkartılmış.

Tolga Şardan'ın T24'te yayımlanan yazısına göre olaylar şu şekilde gelişti:

Ayhan Bora Kaplan'ın adamı Muhammed Kaplan 3 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da polisler tarafından çevirmeye takıldı.

Üstü Yunus polis ekipleri tarafından aranan Kaplan'dan Avusturya menşeili Glock marka ruhsatsız tabanca çıktı. Gözaltına alınan Kaplan, Yunus ekipleri tarafından Esat Polis Merkezi Amriliği'ne götürüldü ve adli soruşturmayı yürütecek olan polis ekipleri, Kaplan ve tabancayı eksiksiz biçimde teslim aldı.

İzinli polis Kılıç gece yarısı 'çay içmeye' gelmiş

Polis Merkezi'ndeki yoğunluk nedeniyle işlemler gece geç saatlere kadar sürdü. O esnada izinli olan polis merkezi amirliği personelinden polis memuru Fikrettin Kılıç da merkeze geldi.Kılıç daha sonra adli soruşturma esnasında verdiği ifadelere göre polis merkezi amirliğine, arkadaşlarıyla çay içmek için geldiğini söyledi.

Kaplan ile ilgili yapılan adli soruşturmaya konu olan tabanca, kriminal inceleme için laboratuvara gönderildi. Şüpheli Kaplan ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kılıç'ın sorgu odasından aldığı silahın ateşleme iğnesi kırıldı

Laboratuvar sonuçlarının gelmesiyle birlikte olaylar değişti. Raporda, silahın suç aleti olma vasfını yitirdiğini, silahın ateşleme iğnesinin olmadığı ve tırnak yayının kırık olduğuna yönelik tespitler yer aldı. Ancak silah, Kaplan ile birlikte Yunus polis ekipleri tarafından Esat Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilirken "sağlam olduğu" şeklinde tutanak tutulmuştu.

Kamera kayıtları incelendiğinde sorgu esnasında odaya giren kişinin izin gününde polis merkezi amirliğine gelen Fikrettin Kılıç olduğu tespit edildi. Olaya ilişkin yapılan tutanakla birlikte atılı "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu işlediği" gerekçesiyle Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kılıç ve Kaplan hakkında dava açıldı. Muhammed Kaplan ilgili suçtan beraat ederken, Kılıç 1,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Silahın balistik incelemesi yapılamadı

Kaplan'ın üzerinden çıkan ruhsatsız Glock marka tabanca, "suç aleti vasfı" olmaktan çıkarıldığı için silahla daha önce herhangi bir suçun işlenip işlenmediğinin tespitinin yapılabilmesi için gereken balistik inceleme yapılamadı.

(Yazının tamamı)