AYM'nin ihlal kararına rağmen 959. haftada da gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları serbest bırakıldı

AYM'nin ihlal kararına rağmen 959. haftada da gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları serbest bırakıldı
Cumartesi Anneleri, 959'uncu haftada Galatasaray Meydanı'nda eylem yapmak istedi ancak AYM kararına rağmen yine polis müdahalesiyle karşılaştı ve en az 31 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar 4 saat sonra serbest bırakıldı.Gözaltında...

Cumartesi Anneleri, 959'uncu haftada Galatasaray Meydanı'nda eylem yapmak istedi ancak AYM kararına rağmen yine polis müdahalesiyle karşılaştı ve en az 31 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar 4 saat sonra serbest bırakıldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’na çıkmaları Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına rağmen engellenen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları yine gözaltına alındı.

1995 yılından bu yana İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 959'uncu haftada da polis engeliyle karşılaştı.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının Beyoğlu Kaymakamlığı'na tebliğ edilmesine rağmen Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı’nda bugün yapmak istedikleri oturma eylemi de engellendi. Havadan ve karadan ablukaya alınan meydana girişleri engellenen Cumartesi Anneleri ve hak savunucularından en az 31'i gözaltına alındı. 


Gözaltına alınan Cumartesi anneleri ve hak savunucuları, ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek yaklaşık 4 saat sonra Galatasaray Meydanı'na uzak 3 farklı hastaneden serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Mutlak meşruiyetimizden güç alıyoruz, bizi yıldıramazsınız. Hakikat ve adalet talebimizden de Galatasaray'dan da vazgeçmeyiz" denildi. (ANKA)