Ayyüce Türkeş'ten Süleyman Soylu'ya: Sinan Ateş katliamıyla ilgili şaibeli bir şahsiyet!

Ayyüce Türkeş'ten Süleyman Soylu'ya: Sinan Ateş katliamıyla ilgili şaibeli bir şahsiyet!
Gazete Pencere Haber MerkeziİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili "şaibeli" olduğunu söyledi.Ayyüce...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili "şaibeli" olduğunu söyledi.

Ayyüce Türkeş, Halk TV'de katıldığı canlı yayında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için ağır ifadeler kullandı. Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün Süleyman Soylu için, "MHP Soylu'nun sonuna kadar arkasındadır" demişti.

TIKLAYIN | Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan operasyonundan sonra ilk kez konuştu: MHP Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır

Ayyüce Türkeş'in konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Ülkü Ocağı başkanlığı yapmış, pırıl pırıl bir akademisyen olan Sinan Ateş gibi bir şahsiyetin -hiç kimseye yapılamaz, o ayrı- Ankara'nın ortasında hunharca katledilmesi ve bu katliama ait hiçbir ses çıkmaması, bu katliamla ilgili kamuoyunda adı geçen bir sürü siyasi ve siyasi olmayan şahıslar... Sayın Soylu'nun döneminde gerçekleşti bu olay. Maalesef sayın Soylu da bu katliamla ilgili şaibeli bir şahsiyet. Kimseyi suçlamıyorum, herkesi hukuk yargılar ama kamu vicdanında şaibeli olan bir şahsiyeti Türk milliyetçisi olduğunu iddia edenler ya da parti içinde o misyona sahip olanların fütursuzca sahiplenmesi beni Türkiye'nin gittiği nokta açısından korkutuyor."

TIKLAYIN | Türkeş kardeşlerden MHP yönetimine: Soylu’ya vefa nağraları atan münafıklar; sadece Sinan Ateş cinayeti yeter bu adamı sahiplenmemek için

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkarak “Sonuna kadar arkasındayız” açıklamasına tepki göstermiş, "Süleyman Soylu’ya vefa ve övgü nağraları atan mûnafıkların, Alparslan Türkeş’e hakaret ve ihanet edenleri baş köşeye oturtup; Türkeş’in resimlerini yerlere attırıp, ailesine küfür ve saldırı dışında bir vefa ve minnet göstermemeleri, kanlarının bozuk olduğunun delilidir” demişti.

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş da MHP yönetiminin Soylu’ya ilişkin açıklamasına karşı “Süleyman Soylu’nun arkasında durulduğu gibi Türk Milliyetçileri’ne, üikücü davaya sahip çıkılsaydı Türkiye çoktan kurtulmuştu… Sadece #SinanAteş cinayeti yeter bu adamı sahiplenmemek için” ifadesini kullanmıştı.