Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da operasyon başlatıldığını duyurdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da operasyon başlatıldığını duyurdu
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu.Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yasa dışı faaliyetlerde bulunan silahlı Ermeni grupların döşediği bir mayın daha infilak...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yasa dışı faaliyetlerde bulunan silahlı Ermeni grupların döşediği bir mayın daha infilak etti.

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi çalışanlarının mayın patlaması sonucu 2 kurum çalışanı hayatını kaybetti. Kurum çalışanlarının patlama sonucu hayatını kaybetmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında da mayın patladı.

Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu.

Ermenistan: Sınırda durum sakin

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ'a operasyon başlattığını açıklamasının ardından, Azerbaycan sınırındaki durumun stabil olduğunu belirtti. 

Rusya'dan çağrı

Azerbaycan'ın Karabağ'da yeni bir operasyon başlatmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Azerbaycan ve Ermenistan'a "Dağlık Karabağ'da kan akıtmayı durdurun" çağrısı yaptı. 

Zakharova, Rusya'nın bölgede gerilimin artmasından endişeli olduğunu ve Moskova'nın barış gücünün bölgede kalarak görevini sürdüreceğini bildirdi. 

Yaşar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakanı telefonda görüştü

Azerbaycan Savunma Bakanı General Zakir Hasanov ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hasanov, Güler'e Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki operasyonlara karşı yerel önlemler hakkında bilgi verdi. Güler, "Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ı desteklediğini" söyledi.