Babacan ‘ortak liste’ye kapıyı kapadı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘A planı ortak aday’

Babacan ‘ortak liste’ye kapıyı kapadı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘A planı ortak aday’
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel seçime tek başına girme kararı aldığını açıkladı. Babacan, kararını sosyal medya hesabından, “DEVA Partisi önümüzdeki seçimlere kendi...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel seçime tek başına girme kararı aldığını açıkladı. Babacan, kararını sosyal medya hesabından, “DEVA Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, şanıyla, logosuyla girme kararı almıştır” diyerek duyurdu. Babacan daha sonra düzenlediği basın toplantısında, 6’lı masada belirledikleri seçim işbirliği alanları ve ortak cumhurbaşkanlığına dönük tutumun arkasında olduklarını belirterek, “A planımız 6’lı masada ortak aday oluşturup tek adayla seçimlere girmek” dedi.

6’lı masada daha önce “çatı partisiyle seçime girmek”, “Ortak listeyle seçime girmek” gibi seçenekler tartışılmıştı.


Babacan, basın toplantısında da bir kez daha parlamento seçimlerine ayrı gireceklerini vurguladı ancak 6’lı masadaki seçim işbirliğine yönelik sözlerin de arkasında olduklarını söyledi:

“Partimiz kendi adıyla, kendi logosuyla seçime girme kararı almıştır. Bu kararımızın herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmamasını arzu ederim. Altılı masada verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız, işbirliği alanlarımızı genişletme korusunda kararlıyız. Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.”

‘BARAJLARI YIKIP GEÇECEĞİZ’
Babacan, “Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun diyorum. Türkiye 1’den büyüktür, Türkiye 1’den büyüktür, Türkiye 1’den büyüktür. Hodri meydan diyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Barajları yıkıp geçeceğiz” dedi.