BAE'li şirketten 'İzmir Limanı' açıklaması: Durum kesinleşince açıklama yapacağız

BAE'li şirketten 'İzmir Limanı' açıklaması: Durum kesinleşince açıklama yapacağız
Birleşik Arap Emirlikleri'nde devlet kontrolündeki AD Ports Group'un İzmir limanından hisse satın alacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Anlaşmanın 500 milyon dolar olacağı belirtilirken şirketten "Durum kesinleşince piyasaya...

Birleşik Arap Emirlikleri'nde devlet kontrolündeki AD Ports Group'un İzmir limanından hisse satın alacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Anlaşmanın 500 milyon dolar olacağı belirtilirken şirketten "Durum kesinleşince piyasaya uygun açıklamalar yapacağız” açıklaması yapıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde devlet kontrolündeki AD Ports Group'un, İzmir limanını işletmek üzere kurulması planlanan bir kuruluşa 500 milyon dolar değerinde yatırım yapacağı iddiaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklardan ikisi, olası anlaşma kapsamında devlet kontrolündeki AD Ports Group'un Türkiye Varlık Fonu tarafından Ege kıyısındaki İzmir limanını işletmek üzere kurulacak bir kuruluşa yatırım yapacağını söyledi. Ancak kaynaklar, anlaşma henüz kesinleşmediği için isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Anlaşmanın değeri 500 milyon dolar

Alınacak olan hisselerin miktarı henüz netleşmese de kaynaklardan biri anlaşmanın yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olabileceğini söyledi. Türkiye Varlık Fonu'na ait olan liman ise, yeni yatırımlara ihtiyaç duyan önemli bir konumda.

Gerçek Gündem’e konuşan AD Ports Group yetkilisi ise bu konuyla herhangi bir açıklama yapmayı reddetti. Yetkili, “İlgili kişi bu konuda sizinle irtibata geçecektir. AD Ports Group tarafından açıklandığında size haber vereceğim” dedi.

"Söylentiler hakkında yorum yapmıyoruz"

AD Ports Group ise, “Reuters'ın 18 Aralık 2023 Tarihli Abu Dhabi Ports Company PJSC'nin (Şirket) Türk limanında hisse satın almak için anlaşmaya yaklaştığına ilişkin bir yazı yayımladı.

AD Ports Group tarafından yapılan açıklamada, “18 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan haberle ilgili olarak, Abu Dhabi Ports Company PJSC'nin medya spekülasyonları ve piyasa söylentileri hakkında yorum yapmadığını açıklamak isteriz. Şirket, yürürlükteki piyasa düzenlemelerine uygun olarak kesinleşmiş projeler veya yatırımlar olması durumunda piyasaya uygun açıklamaları yapacaktır” ifadelerine yer verildi.