Bağımsız Maden İş Başkanı: Sizin bu adaletinize bir gün işçiler dur diyecek

Bağımsız Maden İş Başkanı: Sizin bu adaletinize bir gün işçiler dur diyecek
Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, sendikaya üye olduktan sonra Soma Yeni Anadolu Madencilik'in işten çıkardığı Ramazan Gündoğan için eylem yaptı. Sendika başkanı Gökay Çakır, "Yer altındaki düz işçileri unvansız...

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, sendikaya üye olduktan sonra Soma Yeni Anadolu Madencilik'in işten çıkardığı Ramazan Gündoğan için eylem yaptı. Sendika başkanı Gökay Çakır, "Yer altındaki düz işçileri unvansız bir şekilde usta olarak, çavuş olarak ya da operatör olarak çalıştırıyorsunuz" diyerek Gündoğan'ın yeniden işe alınmasını istedi.

Çakır, şöyle konuştu:

"TCK'nın 118. maddesini ihlal ediyorsunuz. Ramazan kardeşim suçlu değil siz suçlusunuz. Yer altındaki düz işçileri unvansız bir şekilde usta olarak, çavuş olarak ya da operatör olarak çalıştırıyorsunuz. Müdür Bey'in de işine geliyor. Başka sendikaları istememeye çalışıyorsunuz ama bu adalete bir gün bu işçiler dur diyecek. Gerçek adaleti, hakkı, hukuku; biz Bağımsız Maden-İş Sendikası olarak savunacağız. Elbette kelepçe de takılabiliriz, cezaevine de atılabiliriz. Ama işçi kardeşlerimiz haklıysa bizi arasın. Biz sizi savunmaya mecburuz."

İşten çıkarılan Ramazan Gündoğan ise şu açıklamayı yaptı:

"7 yıl unvansız çalıştırılıyorum. Görevim yeraltı kepçe operatörlüğü ama unvanım düz işçi. Hakkımı almak için sarı sendikadan Bağımsız Maden İş'e geçtim. Geçtiğimden beri baskı ve masa altından sopa göstermeler uygulandı. 15 Haziran'da beni işten çıkardılar, hiçbir gerekçe olmadan. Sarı sendika şubesindeki başkan onaylıyor, temsilciyse imzalıyor. Başkanın kardeşi temsilcidir."