Bahçeli kime mesaj verdi?

Bahçeli kime mesaj verdi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “İstanbul Kadıköy’de aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir güruhun İmralı canisini serbest bırakılması için yürüyüşe...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “İstanbul Kadıköy’de aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir güruhun İmralı canisini serbest bırakılması için yürüyüşe geçip, sokaklarımızı kirletmesi alçaklıktır. Üstelik PKK kontenjanından Meclis’e giren bir kadın milletvekili görevini icra eden polisimize adice yumruk sallamıştır” dedi.

Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nde askere, polise, masum vatandaşlarımıza saldıran, toplumsal huzuru bozmak, iç barış ortamını yıkmak için nifak saçan önüne gelene hakaretler yağdıran hiç kimse bu milletin mensubu olamaz. Mensubu olmayanların TBMM’de görev yapması zuldür, mahşeri vicdanda darbedir. HDP’nin kapatılması, AYM’nin adalete, tarihe, millete, şehitlere, ihmali mümkün olmayan bir görevidir” ifadelerini kullandı.

‘YENİDEN ÇÖZÜM SÜRECİ’ İDDİALARINA FREN
Bahçeli konuşmasında son dönemde yeniden çözüm süreci başlayacağı iddialarının önünü tıkadı. Bahçeli, “Türkiye’ye ihanet eden her kademedeki PKK’lı teröristler… Üç ayaklı bir çıkış yolu vardır ve şunlardan ibarettir: İlk olarak, terör saldırılarına ön şartsız ver derhal son vermelidirler. İkinci olarak, silahlarıyla dağdan inip veya sınır ötesinde silahlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim olmalıdırlar. Üçüncü olarak da Türk adaletinin, haklarında vereceği hükümlere boyun eğerek kaçınılmaz cezalarını çekmelidirler. Bunların dışındaki her yöntem, devletin teröre teslim olması ve teröristlerin önünde diz çökmesi anlamına gelecektir ki şu anda devletin iradesini kahramanca müdafaa eden hiç kimsede böylesi bir müzakere ve mütareke hevesinin emaresi bile yoktur” ifadelerini kullandı.

BEDELİ AĞIR OLACAK
İçişleri Bakanı Soylu da Salihe Aydeniz ile ilgili yeniden bir açıklama yaptı. “Polisimize karşı girişilen davranışın bedeli ağır olacaktır” diyen Soylu, “Orada sadece durmak suretiyle, yasa dışı bir gösteriyi, bir terör gösterisini engellemeye çalışan ve bunda muvafık olan polisimize karşı bu davranışın bedeli ağır olacaktır” diye konuştu. Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Bunu da açık söylüyorum. Duran Kalkan’ın talimatıyla harekete geçen milletvekilleri çiğliklerini, yozluklarını, aşağılıklarını bu millete yansıtmayı, biz temizlemeden terörle mücadele sona ermeyecektir. Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır. Ve ifade etmek istiyorum. Duran Kalkan talimat verdi. Tam bir aydır HDP denilen PKK’nin siyasi uzantısı acaba biz Gemlik’te sözde tecride karşı nasıl Apo’ya yönelik bir destek yürüyüşü yapabileceğiz anlayışında. Arkadaşlara talimat verdim. Terörist cenazesinde hangi muameleyi bu milletvekillerine yapıp onları terörist cenazesine sokmuyorsanız bir çocuk katilinin terörist başının ve bir caninin Gemlik’te sözde bütün Türkiye’den getirip yürüyüşüne de aynı şekilde müsaade etmeyeceksiniz.”