Bahçeli'nin ittifak çağrısına İYİ Parti'den yanıt: Samimi bulmuyoruz, kaybedecekleri seçimde destek arıyorlar

Bahçeli'nin ittifak çağrısına İYİ Parti'den yanıt: Samimi bulmuyoruz, kaybedecekleri seçimde destek arıyorlar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye 'ittifak' çağrısını değerlendiren İYİ Parti Kurucular Üyesi Uz, açıklamaları samimi bulmadığını belirtirken, İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok ise kaybedecekleri seçimde kendilerine...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye 'ittifak' çağrısını değerlendiren İYİ Parti Kurucular Üyesi Uz, açıklamaları samimi bulmadığını belirtirken, İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok ise kaybedecekleri seçimde kendilerine destek aradıklarını belirtti.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'ın haberine göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı yapmasının ardından İYİ Partililerden yanıt gelmeye devam ediyor.

Bahçeli’nin "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" açıklamasını Artı Gerçek’e değerlendiren İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz Bahçeli’nin açıklamalarını seçim stratejisi olarak değerlendirirken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok ise AKP’nin yerel seçimlerde kaybedeceğini anlamasından kaynaklı bu tür açıklamaların yapıldığını belirtti.

"Zillet söylemleri unutuluyor"

Bahçeli’nin seçimlere ilişkin İYİ Parti’ye yaptığı çağrıyı değerlendiren İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, “Seçim süreçlerinde bu iştahlar kabarıyor ne hikmetse” dedi.

Uz şöyle konuştu:

“Her zaman zillet dedikleri, bizi terör örgütleri ile bir tutmaya yönelik tweet ve söylemleri unutuluyor. Bir anda kardeş olalım, dost olalım ve birlikte olalım söylemleri başlıyor. Biz bu açıklamaları samimi bulmuyoruz. Seçim sürecine yönelik samimiyetten uzak bir açıklama olarak görüyoruz. Gerçekten Türk milliyetçiliği adına bir şey diyorsa biz zaten o kulvardayız, buyursun kendileri gelsin."

"26 Ağustos’ta genel başkanımız son noktayı koyacaktır"

Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin ittifakla mı yoksa yoluna tek mi devam edeceğine ilişkin sorduğumuz soruya ise Uz, “Biz bugüne kadar sahada taban ve yurttaşla konuştuk ve onların talebini deklare ettik. 26 Ağustos tarihinde genel başkanımız bununla ilgili bir son noktayı koyacaktır. Yerel seçimlere ilişkin kuvvetle muhtemel nasıl bir yol haritası hazırlayacağımızı açıklayacaktır” ifadesini kullandı.

"Kaybedecekleri seçimde kendilerine destek arıyorlar"

Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin olarak, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok ise kaybedecekleri seçimde kendilerine destek aradıklarını belirterek “Cumhur ittifakı büyük şehirlerde seçimi kaybedeceğini düşünüyor ve biz de öyle düşünüyoruz. Cumhurbaşkanının bütün şehirleri almak için talimatı vermişti bu bağlamda seçimi kaybedeceğini var saydıkları için bizden gelin seçime beraber girelim diyorlar” dedi.