Bakan Gül: Kampanyalar sizi etkilemesin

Bakan Gül: Kampanyalar sizi etkilemesin
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Akademisi’nin yarışmasında dereceye giren hakim ve savcı adaylarının ödül töreninde konuştu.Yargı mensubunun toplum nezdindeki itibarını yine yargı mensuplarının belirleyeceğini belirten...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Akademisi’nin yarışmasında dereceye giren hakim ve savcı adaylarının ödül töreninde konuştu.

Yargı mensubunun toplum nezdindeki itibarını yine yargı mensuplarının belirleyeceğini belirten Gül, "Yargı ele geçirilecek bir merci değildir. Asla ve asla el değmeyecek, el uzatılamayacak bir mercidir. Yargı adalet arayan kişilerin sığınacağı tek limandır. Bu yönüyle, bağımsızlık ve tarafsızlık içinde, hiç kimsenin dosyanıza, aklınıza, vicdanına tesir etmesine meslek hayatınızda asla ve asla müsaade etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Bakan Gül, dava dosyaları ile ilgili yapılan kampanyaları da eleştirdi. Bu kampanyaların adaletin tecellisine katkı sunmadığını savunan Gül, "Ne dosyadan ne delilden haberi olmayanların yaygın kampanyası sizin adil kararınızı etkilemesin. Bu tür kampanyaların adaletin tecellisine bir faydası olmadığı gibi, yargıyı yıpranma gayretlerine hizmet ettiği de açıktır. Çünkü şunu biliyoruz ki, ister mağdur ister suçlu hakkında üretiliyor olsun, kampanya ile oluşan peşin hüküm delilin ve gerekçeye dayanan adil kararın yerini asla ve asla tutmaz. Birini hoşuna gitsin diye karar verilmez, hakikat ve adalet bunu gerektirdiği için, dosyadaki deliller bunu gerektirdiği için, ne şekilde gerekiyorsa adaletli bir karar verilir" ifadelerini kullandı.