Bakan Selçuk'tan 'okullar açılmasın' talebine yanıt

Bakan Selçuk'tan 'okullar açılmasın' talebine yanıt
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması kararını eleştirenlere Twitter üzerinden yanıt verdi. Bakan Selçuk, okulların açılmasının ertelemesi talebinin kolaycılık olduğunu savundu. Selçuk açıklamasında şunları...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması kararını eleştirenlere Twitter üzerinden yanıt verdi. Bakan Selçuk, okulların açılmasının ertelemesi talebinin kolaycılık olduğunu savundu. Selçuk açıklamasında şunları söyledi:

"Okullar açılmasın demek, maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda. Lütfen, tedbir alalım.”

CHP’li Özel: Okulların açılması kararı gözden geçirilmeli

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs vakalarında dramatik artışlar yaşandığını söyledi, “İktidar partisinin genel başkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomik gerekçelerle aldığı siyasi kararların ceremesini başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız çekmektedir” dedi. Özel, başta okulların yeniden açılması olmak üzere salgınla mücadelede yeni bir strateji oluşturulması gerektiğini söyledi.

Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Erdoğan’ın aldığı kararlar nedeniyle korona virüsüyle mücadele noktasında normalleşme kararının alındığı 1 Haziran’dan bu yana verilere yansıyan umut verici bir gelişme yaşanmamıştır. Kamuoyunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, siyasi partilerin ve sosyal tarafların gelinen süreçte ciddi bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyduğu açıktır. Başta okulların yeniden açılması olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun gözden geçirmesi gereken bir dizi karar ve alması gereken bir dizi tedbir bulunmaktadır. Bu noktada Sağlık Bakanlığı’na ikinci dalganın yaşanacağına yönelik beklentinin konuşulduğu eylül ayı gelmeden, Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere sağlık meslek örgütleri ve tüm tarafların görüşlerini alarak, koronavirüsle mücadele için yeni bir strateji oluşturma çağrısında bulunuyoruz.”

Valilik yüz yüze telafi eğitimini erteledi

Konya Valiliği, 15 Ağustos itibariyle başlaması planlanan özel okulların yüz yüze telafi eğitimlerini Kovid-19 salgını nedeniyle erteledi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İlimizde 15 Ağustos tarihinden itibaren özel okullarda yapılması planlanan yüz yüze telafi eğitimlerinin 31 Ağustos tarihinde tekrar değerlendirilmek üzere ertelenmesine karar verilmiştir.”

Öte yandan açık haldeki özel öğretim kursları ve halk eğitim merkezlerinde de eğitime ara verildi. Böylelikle telafi eğitimleri salgın nedeniyle bir ilde ilk defa ertelenmiş oldu.