Kırmızı bültenle aranan mafya üyeleri, Türkiye’de yakalandı!

Kırmızı bültenle aranan mafya üyeleri, Türkiye’de yakalandı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık'ın (Reis) yaptığı uluslararası organize silahlı suç örgütü Comanchero'nun çökertildiğini duyurdu.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya;...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık'ın (Reis) yaptığı uluslararası organize silahlı suç örgütü Comanchero'nun çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; İstanbul'da düzenlenen Kafes Operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık'ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero çökertildiğini X hesabından duyurdu. Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandığını da açıkladı.

Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

Örgütün lideri Mark Douglas Buddle, 2022 yılında KKTC'de yakalanarak Avusturalya makamlarına teslim edildi. Suç örgütünün lider kadrosunda yer alan Reis adıyla bilenen Hakan Ayık ve Duax Hohepa Ngakuru örgütün yönetimini devralarak suç faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi.

Çete liderleri Türk vatandaşı örgüt yönetici ve üyeleri ile birlikte yabancı uyruklu örgüt üyelerinin de ülkemize gelerek suç faaliyetlerini devam ettirdikleri belirlendi. Güney Amerika'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Güney Kore ve Güney Afrika üzerinden Avusturalya, Hollanda ve Hong Kong'a ulaştırmaya çalıştıkları ve küresel çapta işledikleri suçlardan elde ettikleri geliri ülkemizde aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

4,5 MİLYAR TL'LİK MALVARLIĞINA EL KONULDU

Bakan Yerlikaya, MASAK raporları doğrultusunda 55 şüpheli şahsa ait 4,5 milyar TL değerindeki malvarlıklarına da İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla el konulduğunu açıkladı.

Operasyonda Kırmızı Bültenle aranan 4 şahıs ile Mavi Bültenle aranan 3 şahsın da aralarında bulunduğu 37 şüpheli gözaltına alındı.