Bakan'dan 'Baydöner reklamı' gibi açıklama: Biz ona 'beyin göçü' demeyelim de ‘mühendis ihraç ediyoruz’ diyelim
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kars Gençlik Merkezinde sahur programında üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada iktidarın yatırımlarının gelişmekte olan ülkelere örnek olmaya başladığını iddia etti.
MÜHENDİS İHRAÇ EDİYORUZ DİYELİM!..
Karaismailoğlu Türkiye’de eğitim alan, ekonomik ve bilimsel yetersizliklerden yakınarak yurt dışına kaçan mühendisler için şunları kaydetti:
Yapılan projeler sayesinde trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar sağlandı. Yüzde 80’e varması demek her yıl bizim 10 bin kişinin canını kurtarmamız demektir. Bu da yapılan projelerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu” ifadelerini kullandı.
BAYDÖNER REKLAMI NEDİR?
Zincir İskender kebap restoranlarından Baydöner, yeni reklam filmi ‘Dertsiz Masa Örtüsü’ndeki mesajlarıyla sosyal medyada gündem olmuş, ardından reklamı sosyal medya hesaplarından kaldırmıştı.
Reklamda şu ifadeler kullanılıyor:
“‘Bütün kış karanlıkta kalktık’ demeyelim de ‘Alışa alışa uyandık’ diyelim. ‘Herkes yurtdışına taşındı’ demeyelim de ‘Avrupalı çok tanıdığım var ya’ diyelim. ‘Ya ligin bile tadı kalmadı’ demeyelim ‘Başka hobiler ediniyoruz’ diyelim. Yani, şey… ‘Depoyu fulleyelim’ demeyelim, onu kim diyebilir, ‘Trafik kalmadı’ diyelim. ‘Hahyyyhhh’ demeyelim ‘İncinmişiz’ diyelim. ‘Büyük dertlerimiz var’ demeyelim de ‘Gündelik dertleri dert edemiyoruz’ diyelim. Yalnızca onun ‘dertsiz’ olabildiği şu günlerde; bir araya gelince dertlerin paylaşılarak hafiflediği Ramazan sofralarına vesile olabiliyorsak ne mutlu. Gelin beraber Baydöner’de buluşalım.”