Bakanlık talep etti; Ender Saraç haberlerine erişim engeli getirildi

Bakanlık talep etti; Ender Saraç haberlerine erişim engeli getirildi
Çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen doktor Ender Saraç'la ilgili haberlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. Sağlıklı yaşam...

Çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen doktor Ender Saraç'la ilgili haberlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Sağlıklı yaşam uzmanı Ender Saraç’ın çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili hem sosyal medyadaki paylaşımlar hem de iddialarla ilgili haberler üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulduğu’nu açıklamıştı.

Bakanlığın talebi üzerine İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından haberlere erişim engeli getirildi.

T24'ün haberine göre, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği "toplum sağlığı ve kamu düzeninin korunması ve mağdurun üstün menfaati doğrultusu" gerekçesiyle istismar haberlerine erişim engeli getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da önceki gün anne Benan Saraç ve habere konu olan çocuk için psikososyal destek sürecinin başlatıldığı duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç'ın 8. sınıfa giden oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasını taşıyan bir tutanak sosyal medyada dolaşıma girmişti.

Konunun yargıya intikal ettiği açıklanırken, Saraç iddiaların 'iftira' olduğunu öne sürmüştü. Ender Saraç'ın avukatı müvekkilinin eşi Benan Saraç'la üç yıldır ayrı yaşadığını, maddi çıkar sağlamak için bu iddiaları gündeme getirdiğini savunmuştu.