Bakımevindeki çalışan, engelli hastaya şiddet uyguladı!

Bakımevindeki çalışan, engelli hastaya şiddet uyguladı!
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki bir bakımevinde çekilen görüntülerde, görevliler tarafından hastalarla dalga geçildiği ve hastaların vücut dokunulmazlığının ihlal edildiği görüldü.İstanbul Valiliği, görüntüler...

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki bir bakımevinde çekilen görüntülerde, görevliler tarafından hastalarla dalga geçildiği ve hastaların vücut dokunulmazlığının ihlal edildiği görüldü.

İstanbul Valiliği, görüntüler üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bakımevi kapatıldı.

Bakımevinde engelli bir hastayla dalga geçen çalışanın görüntüleri infial yarattı. Bakımevinde çalışan görevlilerden biri, engelli hastaya hakaret etti ve şiddet uyguladı.

Görevli, hastanın başına geçerek "Doğru söyle, beni seviyor musun?" dedi ve hastanın yüzüne tokat attı. Bu sırada da hasta güçlükle "Evet" yanıtını verirdi.

O anları görüntüleyen bir diğer çalışanın gülme sesleri de videoda duyuldu.

Görüntülerin devamında da fiziksel eylemlerine devam eden görevli konusunda kurumdan olayla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Konu ile ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece İlçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup merkezde kalan engellilerimizin, çevrede bulunan uygun bakım evlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.