Barış Anneleri, savcılık ifadesi için gittikleri Van'dan dönerken kaza geçirdi: 3 kişi hayatını kaybetti

Barış Anneleri, savcılık ifadesi için gittikleri Van'dan dönerken kaza geçirdi: 3 kişi hayatını kaybetti
Savcılık ifadeleri için Yüksekova'dan Van’a giden Barış Anneleri, dönüş yolunda trafik kazası geçirdi; Barış Anneleri Adalet Safalı, Perihan Akçelik ve oğul Cihan Akçelik hayatını kaybetti.Hakkari merkez ve ilçelerinde...

Savcılık ifadeleri için Yüksekova'dan Van’a giden Barış Anneleri, dönüş yolunda trafik kazası geçirdi; Barış Anneleri Adalet Safalı, Perihan Akçelik ve oğul Cihan Akçelik hayatını kaybetti.

Hakkari merkez ve ilçelerinde Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu 23 kişi 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

Evlerinde olmadıkları gerekçesiyle savcılık ifadesi için Van’a gelen Barış Anneleri Adalet Safali, Sosin Akçelik ile avukatları Erdal Safalı ve Cihan Özçelik savcılığın yerinde olmaması üzerine Yüksekova'ya döndü.

Dönüş yolu olan Yüksekova-Van yolunda araç trafik kazası geçirdi. Kazada iki Barış Annesi yaşamını yitirdi. Yaralanan avukat Safalı’nın Hakkari Devlet Hastanesi’ne, Özçelik’in de Van’a Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

HDP kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Barış istedikleri için haklarında arama kararı çıkarılan ve firari duruma düşürülen Geverli Barış Anneleri Perişan Akçelik ve Adalet Safalı ifade vermekten dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti. Aynı kazada ağır yaralanan Perihan Akçelik'in oğlu Cihan Akçelik de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Barış Anneleri ve Cumartesi Annelerine karşı yargı sopasını kullanan, "anneler ağlamasın" sözünden "annelere sonsuz zulüm"' uygulamasına geçen iktidar bu ölümlerin temel sorumlusudur.

Annelerimize Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun. Anılarını yaşatacağımıza, barış talebini daha da yükselteceğimize söz veriyoruz."