Barolar Ankara’da toplanıyor: Vazgeçmeyeceğiz

Barolar Ankara’da toplanıyor: Vazgeçmeyeceğiz
Barolar, AK Parti’nin “çoklu baro, nispi temsil” öneren değişiklik teklifine karşı Ankara’da toplanacak. Hafta başında liderlerle görüşecek baro yöneticileri, düzenlemeden vazgeçilmesini isteyecek. Ankara, İstanbul ve...

Barolar, AK Parti’nin “çoklu baro, nispi temsil” öneren değişiklik teklifine karşı Ankara’da toplanacak. Hafta başında liderlerle görüşecek baro yöneticileri, düzenlemeden vazgeçilmesini isteyecek. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi çok sayıda avukatı bünyesinde bulunduran baroların etkinliğini azaltacak olan düzenlemeye 80 baro karşı çıkıyor. Duvar’ın haberine göre, sürece dâhil edilmediklerini ifade eden barolar, söz konusu yasa değişikliğine karşı 1 Haziran Pazartesi günü Ankara’da toplanacak.
BAĞIMSIZLIK SONA ERECEK
Türkiye Barolar Birliği seçiminde en fazla delegeye sahip olan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, bu düzenlemenin hayata geçmesi durumunda yargı bağımsızlığının sona ereceği görüşünde. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan “Barolar ile ilgili yapılmak istenen değişikliğe ilişkin barolar hala daha bilgilendirilmedi. Çoklu baro sisteminin ve nispi temsilin FETÖ projesi olduğunu yıllardır söylüyoruz”diye konuştu.