Bartın Irmağı Taştı! Selde mahsur kalan 96 kişi kurtarıldı; Bakan Yerlikaya bölgeye gidiyor

Bartın Irmağı Taştı! Selde mahsur kalan 96 kişi kurtarıldı; Bakan Yerlikaya bölgeye gidiyor
Bartın'da kuvvetli sağanak yağışın ardından Bartın Irmağı 15 metre yükselerek taştı. Taşkınla birlikte su baskınları meydana geldi. 23 kişi helikopter, 73 kişi bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. İçişleri Bakanı Ali...

Bartın'da kuvvetli sağanak yağışın ardından Bartın Irmağı 15 metre yükselerek taştı. Taşkınla birlikte su baskınları meydana geldi. 23 kişi helikopter, 73 kişi bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

Atılım Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında işçiler sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Sahil Güvenlik Genel Komutanlığı’na bağlı helikopter kurtarma çalışmasına başladı. İşçilerden bazıları helikopterle kurtarılırken çalışmalar devam etti. İş makineleriyle de bir yandan işçiler kurtarılmaya çalışılırken bir yandan da sular tahliye edilmeye başlandı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da bölgede çalışmaları takip ediyor.

Haberin devamı


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, "Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’a doğru karayoluyla hareket halindeyiz. Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok. Hava Kurtarma ekiplerimiz ve tüm birimlerimiz Milletimizin emrinde" açıklamasını yaptı.


Bartın'da son 24 saatte metrekare başına; Bartın Merkez'de 134.8 kg, Amasra'da 182.4 kg, Arıt'ta 147.6 kg , Kozcağız'da 129.2 kg, Kurucaşile'de 119.2 kg, Hasankadı'da 101.6 kg, Ulus'ta 91.2 kg yağış düştü.

Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.


DHA'nın aktardığına göre saat 21.00 itibariyle Bartın kent merkezinden geçen Bartın Irmağı'nda su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Kozcağız beldesinden ve Ulus ilçesi ile Arıt bölgelerinden gelen sel suları, kemerköprü meydanında yaklaşık 15 metre yükseldi. Bir çok işyeri, sel suları nedeniyle sular altında kaldı. Ekipler bölgede güvenlik çemberi oluşturarak araçların ve yayaların geçişini kapattı.