Baş şüpheli Zainal Abarakov adli kontrolle serbest bırakıldı

Baş şüpheli Zainal Abarakov adli kontrolle serbest bırakıldı
Gülistan Doku’nun kaybolması olayı ile ilgili baş şüpheli Zainal Abarakov önceki gün gözaltına alındı ve ardından adli kontrol ile serbest bırakıldı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, on gün önce soruşturma savcılığına...

Gülistan Doku’nun kaybolması olayı ile ilgili baş şüpheli Zainal Abarakov önceki gün gözaltına alındı ve ardından adli kontrol ile serbest bırakıldı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, on gün önce soruşturma savcılığına “Hürriyeti tahditten yürütülen” soruşturmanın “insan öldürme soruşturmasına dönüşmesi” talebi için başvuruda bulunmuştu.

Çimen, “Bunca zamanda mağdura ulaşamadıysanız, bu olay sadece hürriyeti tahdit değil öldürme olayına dönüşmeli. Kadın cinayetlerinde fail genelde yakındaki erkekler ve Gülistan bu kişi ile sorun yaşamış. Ama bu soruşturmada baş şüphelinin ayaküstü ifadesi alınmıştı. Bu adım çok daha önce gerçekleşmeliydi ama serbest bırakılması kararıyla ilgili UYAP’a da yansıyan bir şey yok” dedi.

Soruşturma kapsamında Abarakov’un daha önce iki defa ifadesi alınmıştı, önceki gün ilk defa gözaltına alındı. Çimen, gözaltı işleminin çok daha önce gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti ve Abarakov’un gerçekleri anlatması halinde Gülistan’ın bulunabileceğini söyledi. Zainal’ın babasının da gözaltına alınması için şikayetlerinin olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp.