BBP lideri Mustafa Destici "kız okulları" fikrine destek verdi: Önümüzdeki yıl hayata geçirilmelidir

BBP lideri Mustafa Destici "kız okulları" fikrine destek verdi: Önümüzdeki yıl hayata geçirilmelidir
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "kız okulları" kurulması fikrine "tereddütsüz" şekilde destek verdi.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin, kız çocuklarını erkek...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "kız okulları" kurulması fikrine "tereddütsüz" şekilde destek verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin, kız çocuklarını erkek çocuklarla aynı okula göndermek istemediğini, kendi görevinin okullaşmayı artırmak olduğunu ve aileleri ikna etmek için gerekirse kız okulları açılabileceğini söylemişti.

Tekin'in ifadeleri, laik ve karma eğitimi hedef aldığı gerekçe gösterilerek büyük tepki topladı.

BBP lideri Mustafa Destici ise fikre destek verenler arasında yer aldı. Hatta öyle ki hemen gelecek sene hayata geçirilmesini istedi.

Destici, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum.

"Karşı çıkanlar din düşmanı"

Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz.

"Önümüzdeki yıl hayata geçirilmeli"

Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir.

Destici, okulların nasıl olacağına kimlerin karar vereceğini açıkladı

Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…

Japonya'yı örnek gösterdi

Japonya’daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız.

Sadece okullar değil, hastaneler de ayrılsın istiyor

Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız.

Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist batıya ya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz.

İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da beğenmişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 sene önce G-20 zirvesi için gittiği Japonya'da, bir kadın üniversitesinden fahri doktora almış, Türkiye'nin de bunu denemesi gerektiğini söylemişti.

Bunun üzerine Gazeteci Yavuz Oğhan, Japon sanatçı Ayumi Takano ile Japonya'daki kadın üniversitelerini konuşmuştu. Takano, bu uygulamanın neden yapıldığını ve Türkiye'de olup olamayacağını değerlendirmişti. Programı izlemek için tıklayın.