Bedelli askerlik yaptığı ortaya çıkmıştı: Bedelli için “Kandil’in, İmralı’nın talebi” dediği ortaya çıktı

Bedelli askerlik yaptığı ortaya çıkmıştı: Bedelli için “Kandil’in, İmralı’nın talebi” dediği ortaya çıktı
Ata İttifakı'nın 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı olan, ikinci turda ise ittifakının aksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan'ın 2000 yılında Tarkan ile birlikte bedelli askerlik yaptığına...

Ata İttifakı'nın 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı olan, ikinci turda ise ittifakının aksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan'ın 2000 yılında Tarkan ile birlikte bedelli askerlik yaptığına ilişkin bir fotoğraf ortaya çıkmıştı. Oğan, iddialara ilişkin açıklama yapmadı.

Aralık 2014 tarihinde, Habertürk’te Balçiçek İlter’in Karşıt Görüş programına MHP milletvekiliyken konuk olan Oğan’ın, çözüm süreci devam ederken 2014’te çıkan bedelli askerlik düzenlemesi için “İmralı’yla koordineli yapıldığı ortaya çıkıyor” dediği ortaya çıktı.

Oğan, şunları söylemişti:

“Bu işin acaba Kandil’le pazarlıkla, İmralı’yla pazarlıkla ne kadar alakası var bunu da sorgulamak lazım. Bedelli meselesinin ama altını çizeyim Genelkurmay’dan bağımsız bir bedelli çalışmasının demek ki o zaman İmralı’yla koordine edildiği ortaya çıkıyor.

Hükümet diyor ki, ‘Güneydoğu’dan askeri çektik, bir çatışmasızlık ortamına ülkeyi soktuk’. Ondan sonra bakıyorsunuz ki 46 gün önce başbakan bedelli için ‘asla yok’ diyor, Genelkurmay Başkanı ‘haberimiz yok’ diyor, Milli Savunma Bakanı ‘tek kelimeyle yok’ diyor. 46 gün sonra bakıyorsunuz ki pat diye geldi. Demek ki bunun bir boyutunda çözüm süreciyle ilgili hükümetin önüne konmuş talepler listesinden biri olabilir.

Böyle bir ortamda Türkiye’nin asker sayısının böylelikle ciddi bir şekilde azaltılmasının milli güvenliğimize sakıncası olacağı kanaatindeyim.”