Wagner lideri Prigojin: Konvoylarımızı geri çeviriyor ve saha kamplarına geri dönüyoruz

Wagner lideri Prigojin: Konvoylarımızı geri çeviriyor ve saha kamplarına geri dönüyoruz
Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin, "Taraflardan birinin Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve plana göre saha kamplarına geri dönüyoruz" diyerek Rusya'da başlattıkları darbe...

Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin, "Taraflardan birinin Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve plana göre saha kamplarına geri dönüyoruz" diyerek Rusya'da başlattıkları darbe girişimini sonlandırdıklarını duyurdu.

Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin'in, Rus ordusunun liderlerinin grubun kamplarını vurma emri verdiğini ve Rus ordusunun Wagner’in kamplarına saldırı düzenlediğini ileri sürmesiyle başlayan darbe girişiminde önemli bir gelişme yaşandı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayıyla Wagner lideri Prigojin ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Belarus Devlet Başkanlığı basın servisine göre Prigojin, Lukaşenko’nun "Wagner’in Rusya topraklarında ilerlemeyi durdurması" yönündeki teklifini kabul etti.

"Konvoylarımızı geri çeviriyoruz"

Ardından Prigojin ilk ağızdan açıkladı ve geri çekildiklerini duyurdu:

"Taraflardan birinin Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve plana göre saha kamplarına geri dönüyoruz."

Prigojin’e yönelik açılan ceza davası kapanacak

Wagner birliklerinin isyanın merkezi Rostov'dan çekilmeye başlamasının ardından Kremlin'de yapılan açıklamada, "Prigojin’e yönelik açılan ceza davası kapanacak. Prigojin Belarus’a gidecek" denildi.

İsyana katılanlara soruşturma başlatılmayacak

Putin'in Sözcüsü Peskov ise duruma yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"İsyana katılan Wagnercilere karşı, cephedeki başarıları göz önüne alındığında soruşturma başlatılmayacak. İsyana katılmayan Wagnercilerin bir kısmı Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak.

Savunma Bakanlığı'ndaki personel değişiklikleri Prigozhin ile müzakerelerde tartışılmadı. Devlet Başkanının inisiyatifindedir."