Ben burada olduğum sürece

Ben burada olduğum sürece
İsveç ve Finlandiya’dan heyetler Türkiye’ye geldi, Beştepe’de müzakereler yapıldı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre sonuç olumlu değil.Erdoğan Azerbaycan’dan dönerken Finlandiya ve İsveç Türkiye’nin kaygılarını...

İsveç ve Finlandiya’dan heyetler Türkiye’ye geldi, Beştepe’de müzakereler yapıldı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre sonuç olumlu değil.

Erdoğan Azerbaycan’dan dönerken Finlandiya ve İsveç Türkiye’nin kaygılarını giderebildi mi sorusunu yanıtladı, “Beklenen düzeyde olmadı” dedi, verdiği yanıtlarda beklentisinin sadece İsveç ve Finlandiya’dan olmadığının da işaretini verdi.

Erdoğan, “Bunların beklentisi var fakat Türkiye’yle ilgili atmaları gereken adımları atmadıkları gibi, bu görüşmeleri yaptığımız süreç içerisinde hala bunlar, özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yaptıkları gibi, F16 meselesinde vesaire yine olumsuz tavırlarını, yaklaşımlarını sürdürüyorlar. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Yunanistan’daki üslerini hatırlatan Cumhurbaşkanı, “5+4 yani 9 tane şu anda Amerika’nın Yunanistan’da üssü var. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor, bu üsler niye var? Söyledikleri şu; ‘Rusya’ya karşı…’ Yalan, dürüst değiller” diye konuştu ve net mesaj verdi: “Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz ‘evet’ diyemeyiz”