BİM ve A101'in kurucusu Aziz Zapsu'nun damadı, Solarpower şirketinin ortağı Gökçe Bilyay hayatını kaybetti

BİM ve A101'in kurucusu Aziz Zapsu'nun damadı, Solarpower şirketinin ortağı Gökçe Bilyay hayatını kaybetti
BİM ve A101'lerin kurucusu Aziz Zapsu'nun damadı, Solarpower şirketinin ortağı ve Topraq Tarım Teknolojileri Kurucu ve CEO’su Gökçe Bilyay hayatını kaybetti. Patronlar Dünyası'nın haberine göre; 47 yaşındaki Gökçe Bilyay'ın...

BİM ve A101'lerin kurucusu Aziz Zapsu'nun damadı, Solarpower şirketinin ortağı ve Topraq Tarım Teknolojileri Kurucu ve CEO’su Gökçe Bilyay hayatını kaybetti.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre; 47 yaşındaki Gökçe Bilyay'ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Aynı zamanda BİM ve A101'lerin kurucusu Aziz Zapsu'nun damadı, Cüneyd Zapsu'nun da eşinin amcası olan Bilyay, Solarpower şirketinin ortağı ve Topraq Tarım Teknolojileri Kurucu ve CEO’su olarak görevini yürütüyordu. Bilyay, dün toprağa verildi.

Cenaze 10 Eylül'deydi

Bilyay için yapılan açıklamada, “Kurucu & CEO’muz Gökçe Bilyay’ın cenazesi 10 Eylül ikindi namazında Ataköy 5. Kısım Camii’den kaldırılacaktır. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi.

Bilyay'ın vefat nedeni açıklanmadı. 

Gökçe Bilyay kimdir?

2000 yılından bu yana teknolojinin çeşitli alanlarında, yapay zeka, 3G, 4G, sanallaştırma konusunda çok önemli alt yapı çalışmaları yapan Gökçe Bilyay, 2009 yılından itibaren de tarım sektörüne geçiş yaptı. 

Bilyay, tarıma olan ilgisini ve ilginç hikayesini bir röportajında şu sözlerle dile getirmişti:

"DÜĞÜNÜMÜZDE ZEYTİN FİDANI DAĞITTIK"

"Düğünümüzde eşimle "Ne dağıtalım" diye düşünmüştük. Bütün gelenlere  zeytin fidanı  dağıtma kararı aldık ve bunu Eceabat'ta toprağa kavuşturduk. Bu aslında ilk girişimim oldu. Köken olarak da tarıma ilgim çok büyük. Dedem yüksek ziraat mühendisi. Her yaz, yaz aylarında sahillerde dolaşmak yerine Erzincan'da tarlalarda buğday hasadı yapıp, meyve topladım. Tarıma yeterince emek verilince doğanın nasıl karşılık verdiğini gördüm. Tarım teknolojilerinin ne kadar pahalı olduğunu görünce fikirler üretmeye ve hayata geçirmeye başladım."