Bir Ankara gazetecisine veda: Nurettin Kurt'a Son Görev

Bir Ankara gazetecisine veda: Nurettin Kurt'a Son Görev
Akciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde hayatını kaybeden arkadaşımız gazeteci Nurettin Kurt, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 2 çocuk...

Akciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde hayatını kaybeden arkadaşımız gazeteci Nurettin Kurt, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 2 çocuk babası Nurettin Kurt için dün Ahmet Efendi Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Ailesi, yakınları ve çok sayıda meslektaşı son yolculuğunda Nurettin’in yanındaydı. Kurt’un eşi Nuray, çocukları Bleda ve Rüzgar tabut başında gözyaşı döktü. Kurt’un cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ANKARA’NIN EFSANE MUHABİRİ
Tokat-Zile doğumlu Nurettin Kurt, gazeteciliğe 1985 yılında Bulvar gazetesinde polis-adliye muhabiri olarak başladı. Mesleğine uzun yıllar aralıksız çalıştığı Hürriyet Gazetesi Ankara bürosunda 2017’de veda etti. Ankara’nın efsane muhabirleri arasında yerini alan Nurettin Kurt, meslek hayatında çok sayıda ödülün sahibi oldu. Kurt’un ‘Olay-Polis-Adliye: Gerilim Üçgeninde Kurt Gazeteci’ isimli kitabı bulunuyor.