Bizi engellemeye çalışıyorlar

Bizi engellemeye çalışıyorlar
Bir siyasi partinin arkasında halk iradesi oluştuğu zaman bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın oyunun kurallarını değiştirmeye çalıştığını ifade etti. Babacan, “Açıkça...

Bir siyasi partinin arkasında halk iradesi oluştuğu zaman bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın oyunun kurallarını değiştirmeye çalıştığını ifade etti. Babacan, “Açıkça söylüyorum, bundan sonra siyasi partiler yasasında ve seçim yasasında yapılacak her değişiklik bizi engellemeye yöneliktir” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Memleketin gerçek meseleleri varken iktidarın Ayasofya gibi suni gündemler yarattığını söyleyen Babacan, Erdoğan’ın TRT canlı yayınında ekonomiyle ilgili söylediklerinin gerçeği yansıtmadığına dikkati çekti. Babacan, “Vatandaşın ekonomik tablosuyla iktidarınki çok farklı. Türkiye’nin kendi kendine yetemeyen bir ülke, hatta bir çok alanda 1970’li yılların fakir Türkiye’sine dönmüş durumdayız” dedi.
Babacan Türkiye’nin ekonomik olarak dışa kapandığını belirterek, “Dışa kapanmak otoriter rejimlerin işine gelir. Ülkeyi çok daha kolay yönetilir. Dışa kapanırsınız medyayı da susturursunuz içeride ne derseniz doğru kabul edilir. Türkiye de bu yöne doğru gidiyor. Türkiye dışa kapandı biz bize yeteriz diyorlar ama yetmiyoruz” ifadelerini kullandı.
“1970’li yılların fakir Türkiye’sine dönmüş durumdayız” diyen Babacan, ““Türkiye’nin Millî geliri 2013’te 952 milyar dolardı, bu sene 650 milyar dolara düşmüş. Şu anda Türkiye’nin yaşadığı, içe kapanma ve küçülmedir. Türkiye’yi kapatırsanız, sonuç bu olur” şeklinde konuştu.
Türk ekonomisinin en hızlı büyüdüğü dönemin özgürlüklerin en hızlı arttığı dönem olduğuna işaret eden Babacan, iktidarın poblemleri çözemediği için konuşulmasını yasakladığına vurgu yaparak, basın özgürlüğüne dikkat çekti.
“Eleştiriye tahammülsüzlük başladığı anda o ülkenin çöküşü başlar. Türkiye, konuşa konuşa doğru yolu bulur” ifadelerini kullanan Babacan, seçim tartışmalarına ilişkin ise şunları söyledi:
“Bir siyasi partinin arkasında halkın iradesi oluşmaya başladıysa bunu hiç kimse engelleyemez. Bunu en iyi bilmesi gereken kişilerden bir sayın Cumhurbaşkanı’dır. Kendisi yaşamıştır bunu halkla iç içe olduğu dönemlerde. Açıkça söylüyorum, bundan sonra siyasi partiler yasasında ve seçim yasasında yapılacak her değişiklik bizi engellemeye yöneliktir. Oyunun kuralını değiştirerek iktidarı sürdürmeye çalışmak beyhude bir çabadır.”