Bodrum'da yangın!

Bodrum'da yangın!
Muğla’nın bodrum ilçesinde saat 18.20 civarında bir vatandaşın demir kesmeye çalıştığı anda çıkan yangın bölgeyi etkisi altına aldı. İtfaiye araçları ve helikopterle müdahale edilen yangın, kontrol altına alındı.Muğla’nın...

Muğla’nın bodrum ilçesinde saat 18.20 civarında bir vatandaşın demir kesmeye çalıştığı anda çıkan yangın bölgeyi etkisi altına aldı. İtfaiye araçları ve helikopterle müdahale edilen yangın, kontrol altına alındı.

Muğla’nın bodrum ilçesi Kemer mevkiinde, bugün saat 18.20 civarında yangın çıktı. Yangının Aydem çalışanları tarafından çıkarıldığı, önlem almadan demir kesen Aydem çalışanlarının alevlere neden olduğu iddia edildi.

Gazete Pencere'den Hevidar Berçem Fidan'ın aktardığına göre ağaçlara sıçrayan kıvılcım, yangının büyümesine neden oldu.

Uyarıya rağmen kesime devam edildi

Bölge sakini bir vatandaş, yangının nasıl çıktığını şöyle anlattı:

"Kemer mahallesinin olduğu yerde bir trafo var. Her zaman yasak olması gereken ve bugün cumartesi çalışmaması gerekiyor ve bugün demirciler ne yazık ki demir kesme aleti değil de spiral makinesi kullanılarak onu kesti. Söylendi, uyarıldı. Öğlenden önce de uyarıldı daha önce. Ne yazık ki kesim yapılırken dağa sıçradı böyle.

TEDAŞ ve Aydem çalışanlarının yangını çıkardığı söyleniyor. tam olarak belli değil ama çalışan elemanlar oradaydı. jandarmalar oradaydı, ifade aldılar ama dediğim gibi onlardan kaynaklandı."


Evinin yanmasını önlemeye çalışan vatandaş alevlere siper oldu.


Alevler güneş ışınlarından dolayı fark edilmekte zorlanırken, yangın ciddi anlamda yükseldi. Vatandaş, kuyulardan su takviyesi yapmaya başladı.


Evlere çok yakın bir alanda çıkan yangın itfaiye araçlarının 4 çevreden müdahalesiyle ve helikopter yardımıyla söndürüldü.


Yangın söndürme çalışmaları sırasında kablumbağalar da alevlerden kurtarıldı.