Borçka’da yeni vaka görüldü: 60 karantina

Borçka’da yeni vaka görüldü: 60 karantina
Türkiye’de koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında karantinaya alınan ilk ilçe Artvin Borçka’da, kent dışından cenaze için gelen aile ve yakınlarında koronavirüs tespit edildi.Artvin Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından...

Türkiye’de koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında karantinaya alınan ilk ilçe Artvin Borçka’da, kent dışından cenaze için gelen aile ve yakınlarında koronavirüs tespit edildi.
Artvin Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında, Borçka ilçesi ve Aralık köyü, 2 Nisan’da, 15 gün süreyle karantinaya alınmıştı. 15 günlük karantina süresi 17 Nisan’da gece itibariyle sona erdi. Ekipler, demir bariyerlerin bir kısmını kaldırırken, ilçeye giriş çıkışlar ise kontörlü sağlanmaya başladı.
YİNE VAKA GÖRÜLDÜ
Borçka ilçesinde, karantinanın kalkmasıyla mayıs ayında pozitif vakalar yeniden görülmeye başladı. Yaklaşık 1 ay önce Bursa’dan Borçka’ya cenaze getiren 3 kişide koronavirüs tespit edildi. Yakın temasta bulunan 2 kişinin daha test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine filyasyon taraması başlatan sağlık ekiplerince, 60 kişi karantina altına alındı.