Bu hesap bizim duvarımıza çarpacaktır

Bu hesap bizim duvarımıza çarpacaktır
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AK Parti ve MHP’nin seçim yasası teklifine ilişkin, “Kendilerini bu şekilde güvence altına almak herhangi bir şekilde tutmayacak bir hesaptır. Bu hesap bizim duvarımıza çarpacaktır” dedi.Halkların...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AK Parti ve MHP’nin seçim yasası teklifine ilişkin, “Kendilerini bu şekilde güvence altına almak herhangi bir şekilde tutmayacak bir hesaptır. Bu hesap bizim duvarımıza çarpacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup toplantısı gerçekleştirildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçim Yasası teklifi’ne dair konuşan Sancar, “Burada yapılan değişikliğin amacının bu iktidara; siyasi mühendislik ve hukuksal oyunlarla çoğunluğu kazandırma amacına dayanıyor. Kaybeden iktidarlar bu mühendislik çalışmalarından medet ummuşlardır geçmişte, bunun çok örneği var. Bakın barajı yüzde 7’ye düşürdüler güya. Oysa biz baraja karşı mücadeleyi kuruluşumuzdan beri, bu siyasi gelenekteki bütün partiler, bu mücadeleyi büyük bir kararlılıkla yürütmüşlerdir. Bizim önümüze çıkarılmıştı bu baraj, biz bu barajı çeşitli yöntemlerle en çok da ilkeli ve kararlı mücadelemizle yıktık” dedi.