Buğra Kavuncu, İYİ Parti ve kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi

Buğra Kavuncu, İYİ Parti ve kendisine yapılan eleştirilere  yanıt verdi
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti ve kendisine gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kavuncu, “Arabuluculuk adı altında pazarlık yürüttüğünü söyleyenler şimdi gelmiş benim adım üzerinden...

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti ve kendisine gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kavuncu, “Arabuluculuk adı altında pazarlık yürüttüğünü söyleyenler şimdi gelmiş benim adım üzerinden İYİ Partimizin içini karıştırmaya niyetleniyor. Bu gerçek dışı iddialardan medet umanlar şunu çok iyi bilmelidir ki yel kayadan toz alır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’de genel seçimlerden bu yana aralarında kurucu üyelerin ve milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi partiden istifa etti. Partinin yerel seçimlere ittifaksız şekilde girme kararını alması, tartışmaları daha da büyüttü.

Geçtiğimiz günlerde, İYİ Parti’den ihracı istenen ve daha sonrasında istifa eden İBB İYİ Parti Meclis Üyesi İbrahim Özkan, bir basın toplantısında  İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik, “Seçim işbirliği için İmamoğlu ile görüşmesini, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'ya aktardım. Kavuncu işbirliği konusunu kapatılması gerektiğini söyledi” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Uşak'ta yaptığı konuşmada İstanbul ve Ankara'da tek başına seçime gireceklerini şu sözlerle duyurmuştu:

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti ve kendisine yönelik gelen eleştirilere yanıt vererek, “Hür ve müstakil hareket edeceğimizi ilan ettiğimizden beri, kurumsal operasyon, her akşam bir kanalda, ya İYİ Partimizi ya da bizlerden birini itibarsızlaştırmak üzere devam ediyor. Partinin yetkili kurullarının aldığı kararlar ortadayken, "kendine görev biçtiğini" dile getirip arabuluculuk adı altında pazarlık yürüttüğünü söyleyenler şimdi gelmiş benim adım üzerinden İYİ Partimizin içini karıştırmaya niyetleniyor. Bu gerçek dışı iddialardan medet umanlar şunu çok iyi bilmelidir ki yel kayadan toz alır. Ne yaparsanız yapın, ne derseniz deyin, hür ve müstakil yürüyüşümüz onurumuzdur ve Türk Milleti'nin buna ihtiyacı vardır. Kişisel menfaatleri elinin tersiyle iten İYİ Partililer olarak milletimizi ne iktidarın lümpenleşmiş siyasal anlayışına ne de kendi fikrine tapanların ve dünyayı sadece kendinden ibaret sayanların dayatmacı yaklaşımlarına mahkum etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.