Bursa'da sanatçılara "seçimden sonra" tarifesi: Konserleri iptal edildi!

Bursa'da sanatçılara "seçimden sonra" tarifesi: Konserleri iptal edildi!
Bursa Festivali'nde sahne alacak olan Melike Şahin ve Hüseyin Turan'ın konserleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili, "Seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların...

Bursa Festivali'nde sahne alacak olan Melike Şahin ve Hüseyin Turan'ın konserleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili, "Seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29 Temmuz Cumartesi günü Bursa Festivali'nde konser verecek olan Melike Şahin ve Hüseyin Turan'ın konserlerinin neden iptal edildiğini sosyal medyada yaptığı paylaşımla açıkladı.

Aktaş, konser programlarının seçimlerden önce belirlendiğini ancak seçim süreci ve sonrasında, anlaşılan bazı sanatçıların "toplumun değerlerine saygısızlık" yaptığını ve bu nedenle konserlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Aktaş'ın açıklaması şöyle:

"61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi.

Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim..."