Can Atalay kararını verecek heyet, adliyeye geldi

Can Atalay kararını verecek heyet, adliyeye geldi
Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen tahliye kararını uygulayacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, adliyeye geldi.AYM tarafından hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verilen Can Atalay'ın dosyasına bakacak olan...

Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen tahliye kararını uygulayacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, adliyeye geldi.

AYM tarafından hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verilen Can Atalay'ın dosyasına bakacak olan mahkeme heyetinin adliyeye gelmediği belirtildi.

Gazeteci Seyhan Avşar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Can Atalay hakkında karar verecek olan mahkeme heyetinin, bugün adliyeye gelmediğini aktardı.

Avşar, heyetin önümüzdeki hafta duruşmasının olmadığına dikkat çekti. Avşar tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

"TİP Milletvekili Can Atalay kararını verecek heyet ortada yok. Mahkeme başkanının bugün adliyeye gelmesi beklenmiyormuş. Haftaya ise heyetin duruşması yok. Yeni yıla girerken Can’ın ömründen gün daha çalmaya kimsenin hakkı yok. Heyet üyeleri sıcacık evlerinden kalkıp, adliyeye gelmeli ve derhal karar vermeli."

Heyet öğleden sonra mahkemeye geldi

TİP Avukatı Özgür Urfa tarafından sosyal medya hesabından 12.38'de yapılan paylaşımda, mahkeme heyetinin adliyedeki yerini aldığı bildirildi. Özgür Urfa tarafından yapılan paylaşımda "Şu anda mahkeme kaleminden aldığımız son bilgi mahkeme başkanının ve heyetin artık yerlerinde olduğu ve dosyayı aldığı şeklinde." denildi.

Ne olmuştu?

Gezi Davası'ndan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde TİP'ten milletvekili seçilmişti.

Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay için AYM'ye başvuru yapılmıştı. AYM Atalay hakkında hak ihlali kararı vermiş ve cezaevinden tahliye edilmesine hükmetmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararını vermeyerek, dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise Can Atalay hakkında verilen AYM kararına direnmiş ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Atalay'ın avukatları karar üzerine AYM'ye tekrar başvurmuştu.

Dün (21 Aralık) ikinci kez kararını veren AYM, Can Atalay hakkında hak ihlali kararını yineledi ve dosyayı tekrar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayla ilgili kararını vermesi bekleniyor.