Cemaat üyesinden Menzil şeyhi anısı: Yüzü güneş gibi bakamıyorsun parlıyor, güneşe bakarsın ya aynen öyle

Cemaat üyesinden Menzil şeyhi anısı: Yüzü güneş gibi bakamıyorsun parlıyor, güneşe bakarsın ya aynen öyle
Menzil Cemaati üyelerinin tarikatın lideri hakkındaki sözler gündem oldu. Bir cemaat üyesi Menzil'in ölen lideri Abdülbaki Erol hakkında "Yüzü güneş gibi bakamıyorsun parlıyor. Güneşe bakarsın ya aynen öyle" ifadelerini kullandıTolga...
Menzil Cemaati üyelerinin tarikatın lideri hakkındaki sözler gündem oldu. Bir cemaat üyesi Menzil'in ölen lideri Abdülbaki Erol hakkında "Yüzü güneş gibi bakamıyorsun parlıyor. Güneşe bakarsın ya aynen öyle" ifadelerini kullandı

Tolga Balcı

Devlet içinde örgütlenmesi ve lüks araçları ile sık sık kamuoyu gündemine gelen Menzil Cemaati’ne bağlı bir kişinin tarikat şeyhi Abdülbaki Erol ile ilgili anısını anlattığı video Menzil üyelerinin ‘Gavs’ olarak adlandırdığı Abdülbaki Erol’a bağlılıklarını gözler önüne seriyor.

Menzil Cemaati’nin üçe bölünmesinin ardından başlayan tartışma sonucu büyük kardeş Saki Erol’un Serhendî Vakfı tarafından Youtube adreslerinde yapılan bir yayında Menzil lideri Abdülbaki Erol ile ilgili anıların anlatıldığı programda bir Menzil üyesi hayatını kaybeden Abdülbaki Erol için “Camiye geldi namazı kıldırdı yüzünü bize döndü ve yüz gözükmüyor. Güneş gibi bakamıyorsun parlıyor. Güneşe bakarsın ya aynen öyle” ifadelerini kullandı.

[video width="852" height="480" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/01/menzil.mp4"][/video]

Cemaatin üçe bölünmesinden Abdülbaki Erol’un en büyük kardeşi Saki Erol ile anısını da anlatan kişi “Daha o zaman halifelik yeni zamanlar buraya koyduğun her taş kıyamet zamanına kadar yazılıyor” dediğini aktardı.

Menzil’de bölünme

Cemaat lideri Şeyh Abdülbaki Erol’un hayatını kaybetmesinden sonra Menzil Cemaati’nin üçe bölünmesinin ardından başlayan tartışmada büyük kardeş Saki Erol’un Serhendî Vakfı’nı kurmuştu. Serhendî Vakfı, Semerkand Vakfı, TÜMSİAD, Beşir Derneği ve GENÇKON ile ilişiğini kestiğini duyurmuştu.