Cengiz İnşaat'ın metro şantiyesinde işçiler iş bıraktı: Ücretlere yüzde 75 zam istiyoruz

Cengiz İnşaat'ın metro şantiyesinde işçiler iş bıraktı: Ücretlere yüzde 75 zam istiyoruz
İstanbul Küçükçekmece’de Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığında yapımı devam eden Halkalı Havalimanı Metro şantiyesinde çalışan işçiler düşük zamlara karşı bugün (15 Ağustos) eyleme geçti. İşçiler, tüm ücretlere yüzde...

İstanbul Küçükçekmece’de Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığında yapımı devam eden Halkalı Havalimanı Metro şantiyesinde çalışan işçiler düşük zamlara karşı bugün (15 Ağustos) eyleme geçti. İşçiler, tüm ücretlere yüzde 75 zam yapılması talebinde bulundu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; farklı birimlerde çalışan işçiler, yüzde 34 bile olmayan mevcut zamma karşı birliğini sağladı. İşçiler tüm ücretlere yüzde 75 oranında zam yapılması konusunda kendi aralarında mutabık kaldıklarını açıkladı.

İddiaya göre; işçiler ile görüşme yapan şantiye proje müdürü, “Biz size zaten asgari ücretten fazla para verdik, istediğiniz oranı vermemiz mümkün değil” dedi. İşçiler istedikleri oranı vermedikleri takdirde iş bırakma hakkını kullanacaklarını söylediklerinde ise proje müdürü “Siz bizi tehdit mi ediyorsunuz? Ne yaparsanız yapın, biz bu maaşı size vermeyiz” yanıtını verdi.

“Bir personel dahi işten çıkarılırsa...“

Talepleri yerine getirilene kadar iş bırakma eyleminin devam edeceğini belirten işçiler şu açıklamayı kaydetti:

“Biz HYH Metro İnş. Adi Ortaklığı çalışanları olarak maaş artış oranının adil olmadığı ve insanca yaşamaya yetecek miktarda olmadığı kanaatindeyiz. Talebimiz bu artış oranının tüm birimler ve ayrım yapılmaksızın tüm çalışanlar için yüzde 75 olmasıdır. Tüm birimler olarak bu talepte ortaklaşılmıştır. Ayrıca bilinmelidir ki talebimiz gerçekleşinceye kadar ve bu hak talebi süresince bir personelin dahi işten çıkarılması durumunda haklı iş bırakma eylemimiz devam edecektir.