Çete savaşı genç bir kızın canını aldı; 15 yaşındaki Büşra Polat hayatını kaybetti

Çete savaşı genç bir kızın canını aldı; 15 yaşındaki Büşra Polat hayatını kaybetti
Sultangazi'de otomobille seyir halindeki 2 çetenin uzun namlulu silahlarla çatışmasının arasında kalarak başından yaralanan 15 yaşındaki Büşra Polat hayatını kaybetti.Gazeteci Hayri Tunç'un aktardığı bilgiye göre, Gazi Mahallesi'nde...

Sultangazi'de otomobille seyir halindeki 2 çetenin uzun namlulu silahlarla çatışmasının arasında kalarak başından yaralanan 15 yaşındaki Büşra Polat hayatını kaybetti.

Gazeteci Hayri Tunç'un aktardığı bilgiye göre, Gazi Mahallesi'nde bir gün içerisinde 2 çete çatışması yaşandı. Arap Emrah ve Volkan Rençber çeteleri arasında çıkan çatışmada 15 yaşındaki Büşra Polat başına isabet eden mermi ile ağır yaralandı.

Büşra kurtarılamadı

Çatışmada sokaktan geçen 15 yaşındaki Büşra Polat vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Polat hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaldırıldığı hastanede 2 sonra yaşamını yitiren Büşra Polat'ın failleri hala yakalanmadı.

Kadın örgütleri Sultangazi'de öldürülen kadınlar ve 30 Aralık'ta Gazi Mahallesi'nde vurulan Büşra Polat için bir araya gelerek, "Yaşamak istiyoruz diyen kadınların önüne kolluğu dizerken aynı anda bir kadını daha korumadığı için öldüren erkek devletle mücadelemiz sürecek! Eylemimize gelen onlarca polis, aynı mahallede bir kadın vurulurken neredeydi?" diyerek olaya tepki gösterdi.