Çetin Doğan için hastaneyi, cezaevine çevirdiler

Çetin Doğan için hastaneyi, cezaevine çevirdiler
Yaklaşık bir aydır hastanede tedavi gören 28 Şubat davasından hükümlü eski komutan Çetin Doğan'ın odasında 2 infaz koruma memuru, kapısında ise 5 jandarma 24 saat nöbet tutuyor.

28 Şubat soruşturması kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 966 gündür cezaevinde tutulan 5 emekli general hakkında Adli Tıp Kurumu’nun tarafından verilen “Kocamışlık” ve “Hastalık” raporlarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 aydır imzalamadığı için tahliyeleri gerçekleşmiyor.

28 Şubat sanıklarından bir emekli general cezaevinde vefat etmişti. 8 general ise Adli Tıp Raporuna göre Cumhurbaşkanı tarafından tahliye edilmeleri sağlanmıştı. 5 emekli generalin ise aynı gerekçelerle tahliyesi ise Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmadı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre bazı kaynaklar, Adli Tıp Raporunun Cumhurbaşkanından gizlendiğini ve o yüzden Cumhurbaşkanının imzalamadığını öne sürdüler.

Yaklaşık bir ay önce cezaevinde kalp spazmı geçiren Emekli Orgeneral Çetin Doğan, 22’ye çıkan tansiyonla hastaneye götürüldü. Ancak götürüldüğü ilk hastaneye alınmayan Doğan, daha sonra İzmir’de başka bir hastaneye kaldırıldı. Cuma günü kalp spazmı geçirmesine ve hastaneye götürülmesine karşın, eşi Nilgül Doğan’a ancak pazartesi günü öğleden sonra haber verildi. Hastanede safrakesesine stent takıldı, daha sonra stent çıkarılıp antibiyotik tedavisine geçildi. Halen kanında normalin 5 katı iltihaplanma bulunduğu saptanan, Doğan’ın böbrek ve kan değerleri de bozuldu. Bunlar normale dönünce safrakesesi ameliyatı olacak.

Her an üst araması

Hastanede Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’ın refakatçi kalmasına izin verildi. Doğan’ın yanında bir bayan, bir erkek infaz koruma memuru bulunuyor. Nilgül Doğan’ın dışarı çıkıp içeriye girişinde de üst araması yapılıyor. İki bölmeli olan odanın bir bölümünde Çetin Doğan ve erkek infaz koruma memuru kalırken, Nilgül Doğan ile kadın infaz koruma memuru da aynı bölümde geceyi geçiriyor. Cezaevi yetkilileri her türlü güvenlik önleminin alındığını, Doğan’ın geçmişte yaptığı görevler nedeniyle daha hassas korunması gerektiğini belirttiler. Doğan, Diyarbakır’da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak sınır ötesi operasyonları da yönetmiş, bölücü terör örgütüne önemli darbeler indirilmesini sağlamıştı.

Jandarma nöbet tutuyor

Nilgül Doğan’ın, Çetin Doğan’ın bulunduğu odada telefonla konuşması da yasak. Telefonu jandarmanın bulunduğu odada şarj ediliyor. Doğan için hastane odasında önlem alınırken, odanın kapısında da 24 saat esasına göre jandarma nöbet tutuyor. Jandarma sayısı bazı günler 5 kişiye çıkarılıyor. 28 Şubat Davası kapsamında halen biri sivil olmak üzere 16 kişinin yargılaması devam ediyor. Cezaevinde 966 gündür tutulan Çetin Doğan 84 yaşında. Sincan Cezaevi’nde tutulan Yıldırım Türker 83, Fevzi Türkeri 82, Cevat Temel Özkaynak 79, Erol Özkasnak ise 78 yaşında.

04nilguljpg-fvtnojrqpuyhovopw65luw.jpg
04nilguljpg-fvtnojrqpuyhovopw65luw.jpg

Eşinden, idam benzetmesi

Nilgül Doğan, 84 yaşındındaki eşi Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tahliye edilmemesinin adeta idam cezasına mahkum edilmesi olarak yorumladı. SÖZCÜ yazarı Rahmi Turan’ın köşesinde yer alan sözlerine Nilgül Doğan “Eşim aleyhine verilen müebbet hapis cezası, fiilen idam cezasına dönmüş durumdadır. Hasta olan eşim, bir kriz anında hastaneye yetiştirilemeyeceği için, idam cezasının infazı hücresinde gerçekleşecektir” dedi.