CHP Sözcüsü Öztrak: Önümüzdeki yerel seçimler, Erdoğan hükümetinden kurtulmak için fırsattır

CHP Sözcüsü Öztrak: Önümüzdeki yerel seçimler, Erdoğan hükümetinden kurtulmak için fırsattır
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Önümüzdeki yerel yönetim seçimleri ağır güvensizlikle malül Erdoğan hükümetinden kurtulmak için önemli bir fırsattır. Seçimde onları uğratacağımız büyük hezimet bunun önünü açacaktır"...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Önümüzdeki yerel yönetim seçimleri ağır güvensizlikle malül Erdoğan hükümetinden kurtulmak için önemli bir fırsattır. Seçimde onları uğratacağımız büyük hezimet bunun önünü açacaktır" dedi.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Önümüzdeki yerel yönetim seçimleri ağır güvensizlikle malül Erdoğan hükümetinden kurtulmak için önemli bir fırsattır. Seçimde onları uğratacağımız büyük hezimet bunun önünü açacaktır. İstediğimiz sonuçları alamadığımız bir genel seçim geçirdik. Son genel seçimde, ülkemizde 25 milyondan fazla insanın oyunu aldık. Ama seçimi kazanamadık. Şimdi, bu yüzde 48 oranındaki millet desteğini korumak, bunun üzerine ezici bir zafer inşa etmek için çok çalışma zamanı. Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi kongreler sürecini başlattık. Partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecini, üyelerimize ve delegelerimize emanet ettik. Mahalle, ilçe ve il kongrelerimizi, kimsenin gölge etmediği, rekabetçi bir ortamda, aklıselimle, zamanında tamamlamaya çalışıyoruz. Parti Meclisimizin kararıyla da bu süreci demokrasi ve yenilenme kurultayımızla taçlandırmaya kararlıyız.

Biz bu süreci en sağlıklı şekilde götüreceğiz. Ama hariçten gazel okuyan Saray’ın üyelerimizden, delegelerimizden, örgütlerimizden dem vurmasının, partimizden bahsetmesinin mezarlıktan geçen birinin korkusunu bastırmak için ıslık çalmasına benzediğinin de farkındayız. Ülkeyi yangın yerine çeviren sarayın kibirlisinin, her konuşmasında partimize yüklenmesi CHP’den ne kadar korktuğunu göstermektedir. Kendince CHP’yi tartıştırarak, ekonomide yaşanan sıkıntıları ve dönme dolap misali dönmelerini, gizlemeye çalışsa da ekonomide ve devlet yönetimindeki sıkıntılar olduğu yerde duruyor. O ne kadar konuşursa konuşsun biz milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Yine, partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecinin en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için gereken her şeyi yapacağız. İl Kongrelerimizin sona ermesine ve Parti Meclisimizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, genel merkezimiz, Meclis grubumuz belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak."

İmamoğlu'na mesaj mı?

Öztrak'ın "Parti meclisimizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, genel merkezimiz, meclis grubumuz, belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak" şeklindeki ifadesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "mesaj" olarak yorumlandı.

Öztrak, asgari ücretin en az 15 bin lira olması gerektiğini söyledi.