CHP'li Mahmut Tanal ve jandarma arasında Akbelen'dekileri "fişleme" kovalamacası

CHP'li Mahmut Tanal ve jandarma arasında Akbelen'dekileri "fişleme" kovalamacası
Muğla'nın Milas ilçesi İkizdere köyündeki Akbelen Ormanı’na girmek isteyen vinç, ağaçların kesilmesine karşı direnen yurttaşlar tarafından durduruldu. Bu sırada alandakilerin ismini alan jandarma ile CHP Milletvekili Mahmut...

Muğla'nın Milas ilçesi İkizdere köyündeki Akbelen Ormanı’na girmek isteyen vinç, ağaçların kesilmesine karşı direnen yurttaşlar tarafından durduruldu. Bu sırada alandakilerin ismini alan jandarma ile CHP Milletvekili Mahmut Tanal arasında "fişleme" gerginliğ yaşandı. Tanal, jandarmayı kovaladı.

Limak Holding ve IC Holding ortaklığınndaki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için Akbelen'de ağaç kesmesine direnen bölge halkı ve doğaseverlerin, kamp yapılan alana giriş çıkışlarda isimlerinin jandarma tarafından fişlenmesine tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın elinden listeyi almaya çalıştı.

Bu sırada, Tanal ve jandarma arasında uzun bir kovalamaca yaşandı.

Bu esnada jandarmanın Tanal'ı engellemeye çalıştığı görüldü. Gazeteci Berkcan Zengin o anları görüntüledi.

"Bunu 15 Temmuz'da gördük"

Tanal, direnişçilerin ismini alan jandarmaların görev kağıdını görmek istedi ve bu yapılanın suç olduğunu ifade etti. Karşılığında ise "yetkili yerlere başvurup görün" yanıtını aldı. Gazeteci Zeynep Kural'ın çektiği görüntülerde, Tanal'ın jandarmaya, "Biz bunu 15 Temmuz'da yaşadık" dediği görüldü.