CHP’li Özel ve Özkoç’un fezlekeleri bakanlıkta

CHP’li Özel ve Özkoç’un  fezlekeleri bakanlıkta
CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik hakaret ve iftira suçu işledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca...

CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik hakaret ve iftira suçu işledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.
ANKA’da yer alan habere göre suç duyurusunda, aleni hakaret ve iftiralar nedeniyle Fahrettin Altun’un kişilik haklarının ihlal edildiği, bu ihlaller nedeniyle durumun tahammül edilemez boyutlara ulaştığı savunularak “Bu nedenle kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, iftira ve resen tespit edilecek diğer suçlardan dolayı şüphelinin cezalandırılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur” ifadelerine yer verilmişti.
Suç duyurusu üzerine soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, Özel ve Özkoç’un kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarını zincirleme bir şekilde işlediklerine dair fezleke düzenlenmesi için yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu hükmüne vardı.
Bu nedenle adı geçen milletvekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun hakaret ve iftirayı düzenleyen 125 ve 267. madde hükümleri gereğince takibat yapılabilmesi için Anayasa’nın 83. maddesine istinaden adı geçen milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği belirtilerek hazırlanan fezleke, TBMM’ye gönderilmek üzere ilgili soruşturma belgeleriyle birlikte Adalet Bakanlığı’na gönderildi.