Çivi bile çakılması yasak o bölgede villa yaptı: AKP’li başkanın kardeşinin kaçak yapısı 1 yıldır yıkılmıyor

Çivi bile çakılması yasak o bölgede villa yaptı: AKP’li başkanın kardeşinin kaçak yapısı 1 yıldır yıkılmıyor
Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Tahmazoğlu’nun iş insanı kardeşi Beyhan Tahmazoğlu’nun Fırat Nehri’ne sıfır noktada yaptığı kaçak villası, AKP’li Nizip Belediyesi tarafından bir yıldır yıkılmıyor.AKP’li...

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Tahmazoğlu’nun iş insanı kardeşi Beyhan Tahmazoğlu’nun Fırat Nehri’ne sıfır noktada yaptığı kaçak villası, AKP’li Nizip Belediyesi tarafından bir yıldır yıkılmıyor.

AKP’li Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kardeşi Beyhan Tahmazoğlu, Fırat’ın sıfır noktasına kaçak villa yaptırdı. Çivi bile çakılması yasak olan bölgeye 2 katlı villa yapma girişimi şaşkınlıkla karşılanırken, villa için yıkım kararı alındı.

İnşaatın durdurulması ve yapılan bölümünün yıkılması kararına rağmen, Türkiye’nin en fazla arsa satan belediyeleri arasında en üst sıralarda yer alan ve birçok olumsuz olayla gündeme gelen AKP’li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, iş insanı kardeşi Beyhan Tahmazoğlu’nun kaçak villasını bir yıldır yıktırmadığı ortaya çıktı.

“AKP adaleti bu”

Sözcü'de yer alan habere göre, süreci takip eden Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li eski Meclis Üyesi Uğur Kalkan, AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na tepki gösterdi.

Şahinbey Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Tahmazoğlu’nun iş insanı kardeşi Beyhan Tahmazoğlu’nun Fırat Nehri’ne sıfır noktada yaptığı kaçak villasının durumunu da CİMER’e sordu.

Konuyla ilgili CİMER’e yaptığı başvurulara verilen cevaplarda, bu bölgeden sorumlu olan AKP’li Nizip Belediyesi’nden bu binanın kaçak olarak yapıldığını ve ceza kesildiğini, yıkılacağı yanıtını alan Kalkan, dar gelirli insanların evlerinin yerle bir edilmesindeki hızın, AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kardeşi Beyhan Tahmazoğlu için kullanılmadığını, yaklaşık bir yıldır kaçak villanın yıkılmadığını vurguladı.

“Ben başkanın yerinde olsam kendim yıkarım”

Bir yıla yakın süredir başkanlığını Mehmet Sarı’nın yaptığı AKP’li Nizip Belediyesi’nin Fırat Nehri’ne sıfır noktadaki kaçak villanın yıkılması için adım atmadığını ifade eden Kalkan tepkisini şöyle dile getirdi:

-Bu villa hem Gaziantep, hem ülke gündemini işgal etti. Burayla ilgili Nizip Belediyesi kaçak işlemi yapıp ceza keserek yıkım kararı aldı.

-Böyle bir karar alınmasına rağmen bu haberlere kaçak villanın inşaatına yönelik haberlere engelleme getirildi.

-Daha sonra, gazeteciler ifadeye çağırıldı. Şahinbey Belediye Başkanı’nın görev yaptığı Kıbrıs Mahallesi’nde bir fırında ekmeklerin pişmesi bile beklenilmeden o ekmekler, hamurlar dışarıya çıkarılarak yıkım yapıldı.

-Yine Boğaziçi Bulvarı’nda kentsel dönüşüm kapsamında belediye başkanı vatandaşın evini başına yıkarken diğer vatandaşlara da, ‘Biz burada yıkım yapacağız. Çekirdeklerinizi hazırlayın’ çağrısında bulundu.

-Bir yanda bu işlemler yapılırken, diğer yandan soyadı Tahmazoğlu olan ailenin kaçak olduğu belediye kararıyla da onaylanmış villasına kimse karışamıyor.

-Bu villa bir yıldır bu şekilde bekliyor. Bu ülkede soyadı Tahmazoğlu olan kişilerin bir ayrıcalığı mı var da bu villa bir yıldan beri yıkılmayı bekliyor ya da kimse yıkmaya cesaret edemiyor.

-Ben Şahinbey Belediye Başkanı’nın yerinde olsam cebimden harcar kardeşimin kaçak villasını kendim yıkardım.