Çocuk istismarından tutuklu ‘şeyh’e bir istismar davası daha

Çocuk istismarından tutuklu ‘şeyh’e bir istismar davası daha
Sakarya’da bir müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu için 10 yıl 5 ay hapis cezası alan tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban'a başka bir çocuğa istismardan yeni dava açıldı.Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın...

Sakarya’da bir müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu için 10 yıl 5 ay hapis cezası alan tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban'a başka bir çocuğa istismardan yeni dava açıldı.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın köşesinde aktardığına göre Şağban’a bu kez baldızının 11 yaşındaki çocuğunu istismar etmekten dava açıldı. İstismarın adresinin yine Akyazı’daki dergah olduğu belirten Saymaz, Sakarya Cumhuriyet Başasavcılığı’nın iddianamesine göre Şağban'ın iki yıl önce dergaha gelen ve o tarihte 11 yaşında olan H.’ye cinsel istismarda bulunmakla suçlandığını dile getirdi. Saymaz, “Şağban hakkında 12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı suçundan beş yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşma, 17 Mart’ta görülecek” dedi.