Cuma namazı mesaisi

Cuma namazı mesaisi
Koronavirüsten dolayı iki buçuk aydır kapalı olan camiler, bugün Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın İstanbul, Fatih Camii’nde kıldıracağı Cuma namazıyla açılıyor. Erbaş camilerde 1003 kurban kesileceğini açıkladı....

Koronavirüsten dolayı iki buçuk aydır kapalı olan camiler, bugün Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın İstanbul, Fatih Camii’nde kıldıracağı Cuma namazıyla açılıyor. Erbaş camilerde 1003 kurban kesileceğini açıkladı. Avlusu olmayan camiler için açık alanlar, imam hatip avluları hatta pazar yerleri kullanılacak.

Koronavirüsü salgını nedeniyle 16 Mart’tan beri ibadetlere ara verilen camiler yeniden açılıyor.
KADEMELİ GEÇİŞ: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul’daki Fatih Camisi’nin avlusunda kendisinin kıldıracağı cuma namazıyla sürecin başlayacağını açıkladı. İlk etapta cami ve mescitlerde cemaatle öğle ve ikindi namazı kılınabilecek. Sabah, akşam, yatsı namazlarına kademeli olarak geçiş yapılacak.
AÇIK ALANLARDA TOPLU NAMAZ: Yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerin cuma namazı için belirlendiğini anlatan Erbaş, “Avlusu olmayan camilerin de hemen yakınlarındaki açık alanlar, pazar yerleri hatta din öğretimi genel müdürümüzün özel gayretiyle imam hatip okullarımızın avluları, bahçeleri kullanılacak” dedi.
TOPLU KURBAN KESİMİ: Erbaş, “İnşallah bütün illerimizde, ilçelerimizde camilerimizden ayrı kalışımız ve yeniden buluşmuş olmamızın şükrünü eda etmek için 1003 müftülüğümüz 1003 şükür kurbanı kesecek ve fakir fukara insanlara bu kurban etleri ikram edilecek” diye konuştu.
‘BELKİ HAFTAYA SULTAN AHMET’: Önceki gün “Fethin sembolü olan günde camilerin fethini gerçekleştireceğiz. Sultanahmet’le Ayasofya arasında bir yer düşünüyoruz” diyen Erbaş dün “Belki önümüzdeki, belki daha sonraki haftalarda Sultan Ahmet Camimizin avlusunda, meydanında cuma namazı kılacağız” dedi.

İstanbul’da 1923 cami açılıyor
İstanbul’da cuma namazı kılınacak cami, mescit ve açık alanlar belirlendi. Kentteki 1923 cami ve mescit ile 264 mekanda cuma namazı kılınacak. Açılacak camiler arasında Süleymaniye, Sultanahmet, Beyazıt, Fatih, Hırka-ı Şerif, Mihrimah Sultan, Nuruosmaniye, Pertevniyal Valide Sultan, Yavuz Sultan Selim, Şehzadebaşı ve Eminönü Yeni Cami gibi selatin camilerinin yanı sıra geçen yıl açılan Büyük Çamlıca Camisi de yer alıyor