Cumartesi Anneleri'ne yine polis müdahalesi: 24 kişi gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri'ne yine polis müdahalesi: 24 kişi gözaltına alındı
Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 956’ncı haftada...

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 956’ncı haftada da polis tarafından engellendi. Eyleme 16 baro adına katılan 13 başkan ve 6 yönetici bir süre abluka altında tutulurken, 24 kişi gözaltına alındı.

AYM’nin Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “ihlal” kararının ardından Cumartesi Anneleri, 956’ncı haftada da meydana karanfil bırakarak oturma eylemi yapmak istedi.

Meşrutiyet Caddesi başta olmak üzere meydana çıkan sokaklar, polis tarafından bariyerler kurularak kapatıldı. Polis, kalkanlarla yan yana dizilerek Galatasaray Meydanı önündeki caddeyi de kapattı.

24 kişi gözaltına, 13 baro başkanı ve 6 baro yöneticisi ablukaya alındı

Alternatif yollardan meydana ulaşmak isteyen Cumartesi Anneleri’nden 24 kişi gözaltına alındı. Eyleme destek amacıyla katılan Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Batman, Diyarbakır, Dersim, Mardin, Muş, Hakkari, Urfa, Siirt, İzmir, Şırnak ve Van barolarından 13 başkan ve 6 baro yöneticisi ablukaya alındı. Baro başkanları ve yöneticileri daha sonra ablukadan çıkarıldı. (ANKA)