Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor

Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında, “Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor. Seçim yasasının bile benzer bir amaçla geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında, “Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor. Seçim yasasının bile benzer bir amaçla geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ın aday olma ihtimaline de değinen Akşener, “Adının anılmasından gurur duyarım çünkü ittifakın adayı. İyi hizmet yapmasından, popülerliğinden isminin anılmasından onur duyarız. Merak ediyorlarsa hemen seçim kararı alsınlar 13. Cumhurbaşkanı kim olacak öğrensinler” ifadelerini kullandı.

BİZİM YERİMİZE YİNE YANDAŞ KANALLARDA KONUŞULUR OLDU
Değişen seçim yasasının ardından yeniden gündeme gelen ittifak tartışmasına ilişkin ise şunları söyledi:
“Bu kanun geçer geçmez ittifakların birbirine olan faydası ortadan kalktı. Bu Cumhur İttifakı için de geçerli. Bu kanun geçti, yeni kurulan partiler var 6’lı masada. Bu partilerin durumlarının ne olacağına dair… 24 Haziran’ı almış olsak ittifak devam edecekti ama herkes yoluna gitti. 31 Mart için bir teklif sunduk biz birlikte hareket ettik. 2 parti olarak 31 Mart seçimine gitti.

İYİ Parti zor şartlarda kuruldu, kurulmamış olsa bir bugün neyi konuşuyor olacaktık? Bu altılı masada 2 siyasi parti yakında kuruldu, biz de 4,5 yıllık bir partiyiz. Nasıl kazanılır bu ayrı ve parlamentoda ne kadar fazla vekil çıkarırız. Kim gelecek nasıl seçilecek, ilginç bir biçimde bizim yerimize yine yandaş kanallarda konuşulur oldu.”