Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gemi kazasıyla ilgili açıklama: Tüm imkanları seferber ettik
Kıbrıs açıklarında alabora olarak batan gemiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kayıplara ulaşmaya yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. İnşallah bu çalışmalardan olumlu haberler almayı ümit ediyoruz" dedi.
GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açıklarında batan yolcu gemisiyle ilgili açıklama yaptı.
Erdoğan, "Girne'den Mersin Taşucu Limanı'na seyir halindeyken alabora olan yolcu gemisi dolayısıyla milletimize ve Kıbrıs Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.
Geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kazanın hemen ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarıyla iş birliği içinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlattık. Bu çalışmaların neticesinde 237 yolcu ve mürettebat sağ salim kurtarılırken maalesef 7 kardeşimiz hayatını kaybetti" diye konuştu.
"Kayıplara ulaşmaya yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor" diyen Erdoğan, "İnşallah bu çalışmalardan olumlu haberler almayı ümit ediyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiğimiz bu süreci biz de yakından takip ediyoruz. Kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, sağ olarak kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş diyorum" ifadelerini kullandı.
270 kişiyi taşıyan yolcu gemisi battı: Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’dan açıklama
Batan geminin ardından emekli Tümamiral Bağcıoğlu’ndan kritik uyarı
Batan gemiden bir gün önce dehşet görüntüler
Kaynak:Haber Merkezi


