Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik zirvesi: Samimi olarak üzüntü duyuyoruz

Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik zirvesi: Samimi olarak üzüntü duyuyoruz
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlaması üzerine dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda güvenlik zirvesi yapıldı. Zirve sonrasında, Rusya’nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku...

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlaması üzerine dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda güvenlik zirvesi yapıldı. Zirve sonrasında, Rusya’nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenszkiy ile telefonda görüştü ve Türkiye’nin saldırıyı kabul edilemez bulduğu görüşünü iletti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada ise “Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir. Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz, yakın siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler içinde bulunduğumuz Rusya ve Ukrayna’nın karşı karşıya gelmiş olmasından dolayı samimi olarak üzüntü duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, “Derin tarihi bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların, Minsk mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz. Nitekim dün (önceki gün) Sayın Putin ile görüşmek suretiyle kendisine de bunları ifade etmiştim” dedi.