Cumhuriyet’e 3 ayrı ‘Fahrettin Altun’ tekzibi

Cumhuriyet’e 3 ayrı ‘Fahrettin Altun’ tekzibi
Cumhuriyet gazetesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la ilgili yaptığı haberler nedeniyle birinci sayfadan üç ayrı “tekzip” yayınlama cezası verildi.Cumhuriyet gazetesine Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı...

Cumhuriyet gazetesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la ilgili yaptığı haberler nedeniyle birinci sayfadan üç ayrı “tekzip” yayınlama cezası verildi.
Cumhuriyet gazetesine Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta vakıflardan 258 liraya kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İBB ekiplerince yıkılmasına dair yapılan haberler nedeniyle birinci sayfadan üç ayrı ‘tekzip’ yayınlama cezası verildi.
Cumhuriyet gazetesi 16 Nisan’daki “Suçüstü yakalandılar”, “İşine gelmeyince terör”; 17 Nisan’da “Cumhuriyet, Altun ile Vakıflar arasında yapılan kira sözleşmesine ulaştı” ve “Olayların ardındaki gerçek / Hukuk önünde herkes eşittir” başlıklı haberleri için dün tekzip yayımladı.
Daha önce de üç gazeteci Hazal Ocak, Vedat Arık, Olcay Büyüktaş ve İpek Özbey hakkında ‘terör soruşturması’ başlatılmış, Basın İlan Kurumu da 35 günlük ‘ilan kesme’ cezası vermişti.
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, tekziplerin yargının güze eğdiğinin fotoğrafı olduğunu ifade etti. “Cumhuriyet gazetesi, Saray iktidarının baskıları karşısında geri adım atmadan, tarihine yakışır şekilde, halkın haber alma hürriyetine sahip çıkmaktadır. Şimdinin muktediri olan zat ve ondan aldıkları güç ile yasa, hukuk tanımaz hale gelenler bugünlerden utanacaktır. Ancak Cumhuriyet gelecek kuşaklara, onurlu bir miras bırakacaktır” dedi.